Inicijativa Zagreb te zove predala novo pismo državnom odvjetniku

Inicijativa Zagreb te zove predala novo pismo državnom odvjetniku

Građanska inicijativa »Zagreb te zove« danas je predala još jedno otvoreno pismo glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću. Ovaj put kao reakciju na druženje sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji je ujedno i USKOK-ov optuženik.

Naime, sinoć je u HNK-u održan svečani koncert u čast hrvatskog preuzimanja predsjedanja Vijećem Europske unije, a glavni je državni odvjetnik Jelenić sjedio pored gradonačelnika Bandića, koji mu je tuženik u procesu.

U otvorenom pismu naslovljenom na Državno odvjetništvo RH se podsjeća da je Inicijativa još prije dva tjedna urudžbirala otvoreno pismo vezano uz prijave i optužbe protiv zagrebačkog gradonačelnika.

»Nismo znali da ćete nam tako brzo poslati javno očitovanje. Zajedničko druženje u loži s Uskokovim optuženikom Milanom Bandićem (koje btw. plaćaju građani) JAVNA JE PLJUSKA GRAĐANIMA GRADA ZAGREBA. Stravična slika Države u kojoj živimo«, navodi se u pismu koje u me Inicijative potpisuje Gordana Pasanec.

»Narod šuti i trpi izvjesno vrijeme, ali kad taj isti narod poludi – nastaju revolucije. Mi smo vam omogućili vašu poziciju, niste opravdali povjerenje, a s nama se ne trguje«, zaključuje se u otvorenom pismu.

Tri članice Inicijative su na predaju pisma ponijele sa sobom i dva transparenta, a na jednom od njih je pisalo: »PRAVDA se ne TRŽI niti ne KUPUJE!« (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni