Informirajte se o svojim potrošačkim pravima

Informirajte se o svojim potrošačkim pravima

Povodom Svjetskog dana prava potrošača koji se obilježava 15. ožujka Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji sa drugim tijelima – dionicima politike zaštite prava potrošača, između ostalih i Gradom Zagrebom, u Republici Hrvatskoj organizira Tjedan prava potrošača u Republici Hrvatskoj na regionalnoj i središnjoj razini.

Na središnjem događanju koje će se održati u Zagrebu, u četvrtak, 15.3.2018., od 12:00 do 18:00, u atriju Muzeja Mimara sve informacije o propisima iz područja zaštite prava potrošača i kako ih ostvariti građanima će pružiti brojni nadležni stručnjaci.

Potrošači će moći dobiti informacije o propisima i postupcima koji štite njihova prava, pomoć pri rješavanju konkretnih upita potrošača koji se odnose na kršenje njihovih prava od strane trgovaca, posredovanju pri rješavanju sporova nastalih između potrošača i trgovaca i ostalim pitanjima iz područja općih prava potrošača, prava potrošača u području korištenja javnih usluga u području elektroničkih komunikacija i prava potrošača vezano uz korištenje financijskih usluga.

Građanima će informacije davati predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s osam ministarstava, državnim agencijama, HNB-om, obrazovnim institucijama i udrugama. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni