Informativni vodič za zdravlje mladih

Informativni vodič za zdravlje mladih

U kratkom Vodiču sabrane su sve institucije u kojima mladi mogu dobiti stručne odgovore na svoja pitanja, savjete i pomoć vezanu za sve oblike zdravstvenih problema

Na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi u utorak je predstavljen informativni vodič o besplatnim uslugama zdravstvenih ustanova namijenjen mladima, koji su izradili Grad Zagreb i Savjet mladih Grada Zagreba.

„Izradu Vodiča za mlade inicirao je Savjet za mlade budući da je u Zagrebu od ukupnog broja stanovnika četvrtina mladih između 15 i 30 godina koje, pogotovo one mlađe, muče brojna pitanja koja ne znaju kome uputiti, a utječu na njihovo fizičko i psihičko zdravlje i razvoj“, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum.

U ovom kratkom Vodiču sabrane su sve institucije u kojima mogu dobiti stručne odgovore na svoja pitanja, savjete i pomoć vezanu za sve oblike zdravstvenih problema s kojima se suočavaju.

Kako je pročelnica Šitum naglasila, Vodič za mlade napisan je jednostavnim rječnikom, bit će dostupan i na Internet stranicama Grada Zagreba, a do informacija će se moći doći i preko mobitela, što će ga još više približiti današnjoj mladoj populaciji.

„Budući da naša mladež prolazi kroz lakša i teža razdoblja u svom odrastanju i rijetko se usude postavljati pitanja stručnjacima, htjeli smo ih savjetovati i pokazati im gdje mogu naći odgovore. Tako smo došli do ideje da izradimo Vodič za mlade“, napomenula je predsjednica Savjeta za mlade Sara Medved.

Recenzentica Marina Kuzman napomenula je da već postoji Služba adolescentne školske medicine ali da to, prema pokazateljima, očito nije dovoljno, a da bi za studente koji u Zagrebu studiraju, ali nisu iz Zagreba, bilo dobro osigurati kompletnu zdravstvenu skrb u kampusima.

Istaknuto je da je u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan omogućeno zapošljavanje više psihoterapeuta, a u srpnju ove godine otvorena je i Dnevna bolnica za osobe s poremećajem u prehrani.

Vodič možete preuzeti na linku. (zagreb.hr/zg-m)