Indijska konoplja u medicinske svrhe uskoro postaje legalna

Indijska konoplja u medicinske svrhe uskoro postaje legalna

Na uporabu indijske konoplje u medicinske svrhe pravo će imati oboljeli od multiple skleroze, AIDS-a, malignih bolesti i dječjeg epileptičnog sindroma

Ministar zdravlja Siniša Varga potvrdio je u utorak da bi izmjene Zakona o suzbijanju zlouporabe droga uskoro trebale pred Vladu, a na jesen i u saborsku proceduru, čime će upotreba indijske konoplje u medicinske svrhe postati legalna, javlja HRT.

Promjene pozdravljaju i udruge, ali upozoravaju da se zakon donosi isključivo zbog izborne godine.

Na uporabu indijske konoplje u medicinske svrhe pravo će imati oboljeli od multiple skleroze, AIDS-a, malignih bolesti i dječjeg epileptičnog sindroma.

Sve je navodno riješeno i s MUP-om, kako osobe koje bi upotrebljavale marihuanu u medicinske svrhe ne bi imale problema pred zakonom.

Ratko Martinović, predsjednik udruge Medicinska konoplja kazao je kako “za početak neće postojati nikakav registar bolesnika, nego će doslovno bolesnik biti uhićen i onda će morati naknadno dokazivati odnosno poništavati tu kaznenu prijavu“. Također upozorava da se radi o prekratkom popisu bolesti zbog kojih se indijska konoplja može koristiti. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni