Imunološki zavod ipak ostaje u državnom vlasništvu

Imunološki zavod ipak ostaje u državnom vlasništvu

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec izjavila je u utorak kako su priželjkivali da Imunološki postane ustanova od javnog interesa te da su zadovoljni novima raspletom situacije

Iz Vlade Republike Hrvatske danas je za Dnevnik Nove TV potvrđeno kako se odustaje od privatizacije Imunološkog zavoda. Imunološki zavod će tako postati ustanova od javnog interesa, isto kao što su to Zavod za javno zdravstvo, Zavod za transfuzijsku medicinu te Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Ministar Branko Grčić rekao je da će financiranje Imunološkog ići iz prihoda, a da će drugi izvor financiranja biti proračun. Proces će provesti DUUDI u suradnji s Ministarstvom zdravlja u idućih 90 dana, prihvati li Vlada odluku u četvrtak, dodao je Grčić. Naglasio je kako je Imunološki zavod od strateške važnosti za Hrvatsku, a prema njegovim riječima, u tijeku je i realizacija kredita za zaostale plaće radnicima Imunološkog zavoda.

Kako se neslužbeno doznaje, Vlada je rješenje po kojem bi Imunološki zavod postao ustanovom od javnog interesa imala u planu nakon što nije uspio natječaj za privatizaciju. Podsjetimo, Vlada je na sjednici 2. srpnja, odbila ponudu društva Visia Croatica za kupnju državnog portfelja u Imunološkom zavodu te zadužila DUUDI da pripremi odluku o provođenju novog natječaja za Imunološki u roku od 30 dana. Društvo Visia Croatica dalo je jedinu obvezujuću ponudu za kupnju 157.997 dionica ili 54,38 posto udjela u temeljnom kapitalu Imunološkog zavoda.

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec izjavila je u utorak kako su priželjkivali da Imunološki postane ustanova od javnog interesa te da su zadovoljni novima raspletom situacije, no ipak će oprezno pričekati odluku Vlade, no ocijenila je kako ipak misli da bi ovo mogla biti »svjetlost na kraju tunela«. (dnevnik.hr / hina /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni