Impresivan Teslin punjač za automobile – “robotska zmija” koja se savija

Impresivan Teslin punjač za automobile – “robotska zmija” koja se savija

Fleksibilni punjač koji se samostalno priključuje na automobil trenutno je u fazi testiranja, a iz Tesle poručuju kako može raditi na svakom Modelu S

Kad je Teslin osnivač Elon Musk na Twitteru u prosincu prošle godine naveo kako rade na punjaču „koji se automatski udaljava od zida i spaja kao čvrsta metalna zmija” nitko nije bio siguran o čemu se točno radi.

No sada znamo, zahvaljujući video isječku objavljenog u četvrtak, te je istovremeno bizarno i očaravajuće, a radi se o Tesla Snakebot prototipu punjača za automobile, za automatsko priključivanje kabla u vozilo nakon parkiranja, piše The Washington Post.

Fleksibilni punjač koji se savija poput zmije trenutno je u fazi testiranja, a iz Tesle poručuju kako može raditi na svakom Modelu S.

Detalji o tome kako takva robotska “zmija” funkcionira još nisu poznati, no sigurno pomaže da se priključak za punjene Modela S automatski otvara kada registrira mlaznice za punjenje, koristeći istu tehnologiju koja otvara vrata automobila kada vozač prilazi s ključevima.

Radi se o neobičnom ali i značajnom tehnološkom iskoraku, koje je, valja napomenuti, objavljeno na isti dan kada su istraživači otkrili da mogu upasti u Model S i pritisnuti kočnice.

Pitanje je hoće li ovaj sistem stići u klasičnu prodaju, iako možemo očekivati da se prvo pojavi na Teslinim Supercharger stanicama.

Uz to, iz kompanije najavljuju proizvodnju više od 12 tisuća automobila u trećem tromjesečju, 60 posto više nego prošle godine, uključujući i mali broj novog Modela X, za kojeg je Musk izjavio da se radi o “automobilu kojeg je bilo možda najteže razviti” zbog njegovih naprednih specifikacija. (www.washingtonpost.com /zg-m)

Pogledajte video.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni