Imenovani novi voditelji i direktori podružnica Zagrebačkog holdinga

Imenovani novi voditelji i direktori podružnica Zagrebačkog holdinga

Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o. u četvrtak je donijela odluku o imenovanjima voditelja podružnica i direktora povezanih trgovačkih društava. Imenovani su čelni ljudi četiriju strateški važnih podružnica i povezanih društava, među kojima su Čistoća, Gradska plinara – Opskrba d.o.o., Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. (VIO) te Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. (GSKG).

Davor Vić je novi voditelj Čistoće, Jeronim Tomas je izabran za direktora Gradska plinara Zagreb – Opskrba, Davor Poljak za direktora VIO-a te Marko Šarić za direktora GSKG-a.

O izabranim kandidatima

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine.

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama. Prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru Zagreb – Opskrba d.o.o. dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe. Prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa.

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine. Dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama, pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva.

Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice. Prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine.

Novi natječaji za preostale podružnice

Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani.  Stoga će biti objavljeni novi natječaji, priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.

Članovi Uprave Zagrebačkog holdinga će privremeno preuzeti upravljanje u sljedećih šest podružnica do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna:

 • za podružnicu Vladimir Nazor imenuje se član Uprave Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Miroslavu Čulku za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Gradska groblja imenuje se članica Uprave Matija Subašić Maras te se daje specijalna punomoć radniku Roku Gruja za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Autobusni kolodvor imenuje se članica Uprave Matija Subašić Maras
 • za podružnicu Arena Zagreb imenuje se član Uprave Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Sretanu Šariću za obavljanje poslova voditelja podružnice
 • za podružnicu Zagrebački digitalni grad imenuje se član Uprave Boris Sesar
 • za podružnicu Zrinjevac imenuje se članica Uprave Matija Subašić Maras

Uprava Zagrebačkog holdinga je u sljedeće četiri podružnice i društvo imenovala v.d. voditelje od postojećih zaposlenika koji će privremeno voditi podružnice i povezano društvo do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni u sljedećoj fazi, a u najkraćem mogućem roku:

 • za podružnicu Zagrebačke ceste imenuje se Davor Merkaš
 • za podružnicu Robni terminali Zagreb imenuje se Ivica Tokmadžić
 • za podružnicu Tržnice Zagreb imenuje se Božena Cvitanović
 • za podružnicu Zagrebparking imenuje se Krešimir Milinović
 • za trgovačko društvo Gradska plinara Zagreb d.o.o. imenuje se Miroslav Živko

U odnosu na prethodno provedene natječaje, ukinut će se ograničenje broja prijava kandidata na samo dvije podružnice ili povezana društva, kako bi se u postupku selekcije proširio broj kvalitetnih prijava kandidatkinja i kandidata.

Svi zainteresirani kandidati koji svojim kompetencijama i etičnim pristupom poslovanju mogu i žele doprinijeti razvoju Zagrebačkog holdinga i unapređenju usluga našim građanima, moći će se prijaviti na natječaje koji će biti objavljeni na web stranicama Zagrebačkog holdinga. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni