Imenovana nova upravna vijeća gradskih zdravstvenih ustanova

Imenovana nova upravna vijeća gradskih zdravstvenih ustanova

(Gradonačelnik Tomašević tijekom obilaska dnevne bolnice u KB-u “Sveti Duh” / Foto: zagreb.hr)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je predstavio nove članove upravnih vijeća u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grada Zagreba.

Uz predsjednike izabrana su po tri člana u upravnim vijećima Dječje bolnice Srebrnjak, Kliničke bolnice “Sveti Duh”, Doma zdravlja Zagreb – istok, Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju “Srčana” te Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak.

Za predsjednika Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak imenovan je Goran Tešović, a za članove Darko Velimir Vrdoljak, Danijela Širinić i Snježana Pavlovski.

“To znači da će uskoro biti sjednica Upravnog vijeća i raspisat će se natječaj za ravnatelja bolnice”, najavio je gradonačelnik.

Za predsjednika Upravnog vijeća KB-a “Sveti Duh” imenovan je Darko Kaštelan te će se i za ravnatelja ove bolnice raspisati natječaj, jer trenutnom ravnatelju mandat istječe u siječnju 2021. godine. Najavljena su imenovanja i u upravnim vijećima drugih gradskih zdravstvenih ustanova.

Tomašević se osvrnuo i na javni poziv za dodjelu novčane pomoći za obnovu objekata oštećenih u potresu. Radi se o financijskoj pomoći Grada za oštećene obiteljske kuće u iznosu do 50.000 kuna. Lani je odobreno 250 prijava i podijeljeno je 8,8 milijuna kuna, kaže Tomšević. Na drugom javnom pozivu, u 2021. godini odobreno je 834 prijava, a pravo na ovu potporu imaju obiteljske kuće s 30-postotnim oštećenjem. Spomenuo je da je do sada ovoj godini isplaćeno 22 milijuna kuna što bi do kraja godine moglo narasti na 30 milijuna.

Obnova privatnih objekata još nije ni počela

Tomašević je komentirao i obnovu Zagreba.

„Ono što se ne stigne financirati iz Fonda solidarnosti ili je povrh konstrukcijske obnove, bit će financirano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti”, rekao je.

Što se tiče obnove višestambenih zgrada u povijesnoj jezgri smatra se kako bi trebalo ići na blokovsku obnovu, a ne da se radi po načelu zgrada po zgrada.

„Obnova javnih zgrada se odvija određenom dinamikom, ali ne možemo biti zadovoljni. Obnova privatnih zgrada zapravo nije ni počela”, kaže Tomašević.

Komentirao je i nabavku drobilica za odlagalište otpada na Jakuševcu. Naglasio je da za drobljenje glomaznog otpada treba ishoditi dozvole.

„Postupak je još u tijeku i to je razlog zbog čega unajmljivanje drobilica još ne funkcionira”, pojasnio je Tomašević. Rok za dobavu kupljenih drobilica je šest mjeseci, no gradonačelnik navodi da bi prema nekim informacijama one mogle stići i za tri mjeseca.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni