Imenovana nova Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga   

Imenovana nova Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga  

Skupština Zagrebačkog holdinga na današnjoj je sjednici imenovala novu Upravu te Nadzorni odbor mega poduzeća.

Nadzorni odbor imenovan je u djelomičnom sastavu od tri člana, predsjednice NO Suzane Brenko i članova NO Ratka Bajakića i Damira Topića. Imenovan je i djelomični sastav Uprave Holdinga od dva člana, predsjednik Uprave Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol.

Na javnim natječajima koji će biti raspisani u najkraćem mogućem roku birat će se preostala tri člana Uprave te preostali članovi Nadzornog odbora.

Zagrebački holding d.o.o. i ovisna društva su, prema revidiranom konsolidiranom izvješću u 2020. godini, prvi put u posljednjih sedam godina iskazala ukupni sveobuhvatni gubitak od 305 milijuna kuna. S obzirom na zatečeno stanje potrebno je hitno i neodgodivo djelovanje kako bi se što prije počelo s restrukturiranjem. Neposredni zadaci nove Uprave su analiza postojećeg stanja, refinanciranje kratkoročnih obveza, kontrola i zaustavljanje nepotrebnih troškova te izrada podloga za restrukturiranje Holdinga.

ŽIVOTOPISI

Suzana Brenko

Rođena je u Puli, a diplomirala 1992. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Iskusna menadžerica s više od dvadeset godina iskustva, karijeru je započela u Ministarstvu financija gdje je provela osam godina, a između ostalog bila je predsjednica uprave Croatia banke d.d., predsjednica Fonda za naknadu oduzete imovine, izvršna direktorica u Addiko banci d.d. Posljednje četiri godine uspješno se bavi konzultantskim poslom gdje se posebno ističu restrukturiranja i poslovno upravljanje. Također bila je članicom više nadzornih odbora.

Ante Samodol

Rođen u Drnišu 1965. godine, Ante Samodol diplomirao je 1989. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, bankarstvo, osiguranje. Magistrirao je i doktorirao također na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ima preko 30 godina radnog iskustva od čega više od 20 godina na rukovodećim funkcijama u vanjskoj trgovini, bankarstvu, državnom sektoru te u obrazovanju. Od 2013. Do 2014. godine je bio član uprave Zagrebačkog holdinga zadužen za financije. Bio je član Odbora za standarde financijskog izvještavanja, pomoćnik ministra financija i član pregovaračke radne skupine za poglavlje IX- Financijske usluge, u postupku pristupanja Republike Hrvatske EU.

Sudionik je osnivanja i prvi predsjednik uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) te odgovorna osoba za izradu i implementaciju EU regulative iz područja financijskih usluga. Profesionalni razvitak i edukaciju je stjecao u zemlji i inozemstvu na poslovnim školama, sveučilištima i financijskim institucijama kao što su Business School Bled, University of Sussex, NYSE, SEC Washington, FINRA Washington, FSA London, UBS NY i druge. Posjeduje brokersku licencu ZSE-a. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni