Imenovana nova uprava Dječje bolnice Srebrnjak

Imenovana nova uprava Dječje bolnice Srebrnjak

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je imenovao novu predsjednicu i članove Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Nova predsjednica Upravnog vijeća tako je postala prof. dr. Sanja Kolaček, a dok su za članove Vijeća izabrani mr. sc. Ivana Novoselec, izv. prof. dr. Marko Turudić i izv. prof. dr. Tomislav Lauc.

S mjesta predsjednice Upravnog vijeća razriješena je prof. dr. Ana Stavljenić Rukavina te članovi Vijeća Slavko Antolić, dr. med., mr. sc. Jozo Milićević i Andrea Šulentić, dipl. iur.

Tomašević je istaknuo kako je potrebno da Grad preuzme inicijativu u osiguravanju dugoročne održivosti bolnice.

»Dječjoj bolnici Srebrnjak nakon nedavnih događaja treba izraženija podrška grada u uspostavljanju transparentnih praksi upravljanja, kako bi mogli unaprijediti zdravstvenu skrb djece u Zagrebu i šire«, poručio je.

»Zbog toga smo imenovali vodeće znanstvenike i stručnjake iz medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova, kako bismo dali i potrebnu podršku da se u suradnji s dionicima u zdravstvenom i znanstvenom sektoru realizira projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu«, dodao je Tomašević.

Životopisi nove predsjednice i članova Upravnog vijeća:

Prof. dr. Sanja Kolaček, dr. med., predstojnica je Klinike za pedijatriju na Klinici za dječje bolesti Zagreb. Voditeljica je Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za dječju gastroenterologiju i poremećaje prehrane, predsjednica Europskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu. Vodila je i sudjelovala u nizu domaćih i međunarodnih istraživačkih projekata iz dječje gastroenterologije i poremećaja prehrane. Kao znanstvenica, ima i preko 300 objavljenih znanstvenih članaka, te je citirana 7328 puta.

Ivana Novoselec mr. sc., izvršna direktorica Akademije za politički razvoj, ima više od 15 godina iskustva u pripremi operativnih programa, strateškom i projektnom planiranju te razvoju institucionalnih kapaciteta, osobito u području upravljanja EU fondovima. Bila je savjetnica za razvoj kapaciteta u upravljanju EU fondovima državnim upravama u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Tijekom radnog vijeka pripremala je i evaluirala niz projekata financiranih EU fondovima (Phare, IPA, CBC programmes, FP7, ERDF) u područjima istraživanja i razvoja, visokog obrazovanja, zaštite okoliša i prirode, lokalnog razvoja i razvoja civilnog društva. Magistrirala je Europske studije na Sveučilištu u Cambridgeu.

Marko Turudić izv. prof. dr., je izvanredni profesor na Katedri za upravno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U okviru područja upravnog prava njegov znanstveni interes i radovi u prvom su redu vezani uz problematiku reguliranja mrežnih industrija i javne nabave. Nastavu održava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Studijskom centru javne uprave i javnih financija i Studijskom centru socijalnog rada. Autor je nekoliko knjiga i nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih radova. Redoviti je član Akademije pravnih znanosti Hrvatske.

Izvanredni profesor Tomislav Lauc dr. med. predaje na Studiju antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a gostujući je profesor na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu. Iskusan je menadžer u zdravstvu i ravnatelj Stomatološke poliklinike Apolonia. Predsjednik je Hrvatskog društva ortodonata HLZ, član NO HLZ-a i član Središnjeg odbora European Academy of Dento- Maxillo- Facial- Radiology. Gostujući je član najrenomiranijeg ortodontskog društva Angle Society of Europe kao i Američkog društva ortodonata (American Association of Orthodontists). (ZG-magazin)

Komentiraj

*