Imenovan Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu

Imenovan Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu

Dječja bolnica Srebrnjak je u utorak, 6. listopada objavila otvoreni postupak javne nabave za izradu izvedbenog projekta i izvođenje radova izgradnje nove zgrade Dječjeg centra za translacijsku medicinu (CCTM). Istog je dana imenovan i Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu.

Ovime je trenutno najveći regionalni infrastrukturni projekt iz područja znanosti i zdravstva ušao u iduću fazu provedbe, a ukupna procijenjena vrijednost navedene nabave u neto iznosu je 164.536.039,37 kuna. Cjelokupan iznos navedene faze projekta će biti financiran iz EU fondova, priopćeno je iz DB Srebrnjak.

Dovršetkom projekta te izgradnjom i opremanjem nove zgrade koja će biti funkcionalno povezana s postojećom zgradom Dječje bolnice Srebrnjak omogućit će se provođenje organizacijske reforme Dječje bolnice Srebrnjak iz pedijatrijske bolnice u klinički istraživački centar i polikliniku specijaliziranu za dječje bolesti, što će omogućiti jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI) te suradnju znanosti i industrije na interdisciplinarnim istraživanjima.

Rok za završetak radova je 22 mjeseca, s očekivanim početkom u ožujku 2021. te završetkom u siječnju 2023. godine.

U utorak je imenovan i Upravni odbor Dječjeg centra za translacijsku medicinu. Sedmeročlani Upravni odbor imenovan je za potrebe provedbe projektnih aktivnosti, a sastavljen je od eminentnih hrvatskih stručnjaka.

U Upravni odbor ovog strateškog projekta na prijedlog ravnatelja, uz potvrdu Upravnog vijeća imenovani su: akademik Miroslav Samaržija, akademik Slobodan Vukičević, prof. dr. Boris Brkljačić, prof. dr. sc. Mladen Merćep, prof. dr. Stjepan Orešković, prof. dr. Jurica Vuković i doc. dr. Marinko Rade.

»Novi članovi Upravnog odbora su na moj prijedlog potvrđeni od strane Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, a vjerujem da upravo njihova imena, titule, ali prije svega praktično znanje te iskustvo najbolje govore o ozbiljnosti ovog tijela, kao i odgovornosti ljudi koji vode cjelokupan projekt. Ovako snažna imena dodatna su garancija kvalitetne i stručne provedbe svih nadolazećih faza projekta izgradnje Dječjeg centra za translacijsku medicinu prema najvišim standardima«, poručio je ravnatelj DB Srebrnjak dr. Ivo Dumić-Čule. (zg-magazin)