Ili mi ili oni…

Ili mi ili oni…

Ovaj bi tekst mogli započeti s čuvenim novinarskim pitanjem: »Ma ljudi moji je li to moguće«? Ne zbog poraza naših košarkaša već medijske harange i napade na jedan kultiviziran i civilizacijski čin predsjednika najveće oporbene stranke.

Konkretno čestitka Davora Bernardića upućena Velimiru Bujancu postala je kamen smutnje u režiji i provedbi onih koji i nadalje zagovaraju sintagmu ili mi ili oni! Umjesto pohvala mladom i ideološki neopterećenom političaru koji se uzdignuo iznad naše svakodnevne političke kaljuže.

Foto: Facebook

Čovjeku koji u svom političkom nastupu uvijek na prvo mjesto stavlja borbu za bolju i uspješniju Hrvatsku za sve njezine građane, s naglaskom na odgovornosti očuvanja i podizanja demokratskog i ekonomskog standarda.

Ova kultivizirana gesta i civilizacijski čin je izazvao neartikulirane napade sa svih strana. No nadamo se kako će unatoč tome predsjednik SDP-a, ustrajati na pomirbi i ako treba u interesu države i sviju nas pregovarati i sa crnim vragovima. Podjele hrvatskog naroda obilježile su nažalost našu povijest i od toga se nikako ne uspijevamo odmaknuti. I to kada nam je jedinstvo potrebno više od svega imajući u vidu ucjene i prijetnje kojima smo okruženi!

Podsjećamo stoga političare i novinare da živimo u većinskoj katoličkoj državi u kojoj nas crkva svakodnevno potstiče na pozdrav Mir s vama. Pri tome ruku ne pružamo samo prijateljima i poznanicima, stranačkim kolegama, ideološkim pristalicima već i onima koji drugačije misle. Stoga nama u Stranci umirovljenika u potpunosti nije jasno što protivnici Bernardićeva poteza žele postići?

Lazar Grujić dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Zagreb, 11. 9. 2017. godine

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni