Ileana Jurin Bakotić – nova ravnateljica folklornog ansambla LADO

Ileana Jurin Bakotić – nova ravnateljica folklornog ansambla LADO

»Kroz osvajanje nove, mlađe publike, prisutnost na najvažnijim kulturnim, gospodarskim i političkim događanjima te regionalne i lokalne projekte, želimo i dalje doprinositi pozitivnom ugledu ne samo Lada, već i cijele zemlje«, ističe nova ravnateljica

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek imenovala je Ileanu Jurin Bakotić novom ravnateljicom Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO. Ona će dužnost preuzeti 1. siječnja 2019. kada će zamijeniti sadašnjeg ravnatelja Krešimira Dabu.

Ileana Jurin Bakotić je do sada šest godina radila kao viša stručna savjetnica za pravne poslove u Ladu, a prije toga je radila u odvjetničkom društvu s uredima u Rijeci i Zagrebu.

Jurin Bakotić ističe kako je svjesna da je pred njom iznimno izazovan i odgovoran posao te da će LADO nastaviti svoj smjer uspješnog očuvanja i predstavljanja hrvatske tradicijske kulture u domovini i svijetu, a posebna joj je čast preuzeti vodstvo ustanove koja u 2019. obilježava 70 godina od svog osnutka.

„Sedam desetljeća umjetničkog djelovanja ustanove kao što je LADO dokaz je važnosti predstavljanja i očuvanja nacionalnog identiteta kroz tradicijsku izvedbenu umjetnost na profesionalnoj razini. Kroz osvajanje nove, mlađe publike, prisutnost na najvažnijim kulturnim, gospodarskim i političkim događanjima, kao i kroz regionalne i lokalne projekte, edukacije i radionice, želimo i dalje doprinositi pozitivnom ugledu ne samo Lada, već i cijele zemlje˝, ističe Jurin Bakotić.

„I u budućnosti želimo otvarati vrata novih dvorana, posjetiti mjesta koja još nismo imali prilike posjetiti, educirati učitelje i odgojitelje i na taj način, posredno, obrazovati našu buduću publiku. Svjesni smo važnosti tehnološkog napretka koji ne možemo ignorirati i važnosti ‘pakiranja’ našeg proizvoda u produkcijski suvremeni rukopis, koji može privući suvremenu publiku, a u isto vrijeme obavljati našu zadaću čuvanja izvornost zvuka i plesova“, izjavila je Jurin Bakotić. (ZG-m)