Iduće se godine u Zagrebu gradi 10 vrtića, 10 škola i 10 dvorana?

Iduće se godine u Zagrebu gradi 10 vrtića, 10 škola i 10 dvorana?

Na slična obećanja tijekom 2010. godine, također u predizborno vrijeme, podsjetila je Margareta Mađerić (HDZ) kada je Bandić najavio gradnju 12 vrtića, škola i dvorana, što nije ostvareno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je sjednici Gradske skupštine, tijekom aktualnog sata, najavio gradnju 10 novih vrtića, 10 dvorana te 10 škola u Zagrebu tijekom iduće godine, nakon što je samo dan prije obećao po osam takvih objekata.

„Ja preuzimam posao oko uređenja dječjih igrališta, odustajem od Lovrića (Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, op.a.) i ravnatelja koji rade 20 godina i nemaju motivacije za rad. Sada ja preuzimam, a uz to, iduće će se godine graditi 10 novih vrtića, 10 dvorana i 10 škola, a na sljedećoj sjednici Skupštine otkrit ćemo o kojima je riječ. Ima novaca. Naći ćemo način kako to realizirati. Cilj nam je za šest godina postići da svi učenici budu u jednoj smjeni i tu ćemo biti prvi i jedini“, kazao je Bandić.

Davor Bernardić (SDP) upitao je kako se planiraju financirati tako veliki projekti s obzirom da je Grad Zagreb do sada privukao manje europskih novca od nekih općina od tisuću stanovnika, odnosno oko 4 milijuna kuna.

„Konzultirat ćemo vas ako ne budemo znali kako financirati škole i vrtiće“, odgovorio je gradonačelnik te mu poručio „kako bi bilo dobro kad bi se svojim autoritetom založio kod premijera Zorana Milanovića i vratio bar 20 posto od 750 milijuna kuna koje je Zagrebu uzela Vlada“.

Na slična obećanja tijekom 2010. godine, također u predizborno vrijeme, podsjetila je Margareta Mađerić (HDZ) kada je Bandić najavio gradnju 12 vrtića, škola i dvorana, što nije ostvareno.

Gradonačelnik joj je kazao kako nije savršen i da dobro zna što je rekao i napravio, a podsjetio je da su prošle godine izgrađena četiri vrtića i dvije škole, nešto su i iznajmili, a za tri tjedna će u Dragonošcu položiti kamen temeljac za vrtić, dok će se ostalo napraviti kad se riješe imovinsko-pravni odnosi.

Na kritike zastupnika u vezi loše prometne infrastrukture, ponovio je prioritete u rješavanju takvih problema, a to su Branimirova, Radnička, Lučićeva, rotor Remetinec te Jarunski most u sklopu projekta Zagreb na vodi.

„Radnička će biti najljepša ulica u gradu i neće se stvarati kolone kao do sada“, najavio je gradonačelnik na aktualnom satu. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni