Ide se s prijedlogom smanjenja plaća svim zaposlenicima Grada Zagreba

Ide se s prijedlogom smanjenja plaća svim zaposlenicima Grada Zagreba

U kasnijem pitanju novinara Pavičić Vukičević je kako će smanjenje plaće se odnositi na sve zaposlenike u Gradskoj upravi i Skupštini

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u četvrtak je najavila kako će se na slijedeću sjednicu Gradske skupštine ići s prijedlogom smanjena plaća, ali ovaj put za sve zaposlene u Gradu Zagrebu, a ne samo za pročelnike gradskih ureda i više savjetnike gradonačelnika i predsjednika Skupštine kako je prvotno bilo predloženo.

Pavičić Vukičević se na konferenciji za novinare Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti održanoj u Staroj gradskoj vijećnici osvrnula na prijedlog izmjena Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika kojom je predloženo smanjenje koeficijenata za plaće pročelnik i savjetnike podsjetivši da odluka nije prošla budući da nije imala skupštinsku većinu.

Upozorila je, međutim da je financijsko stanje u Gradu loše, ali da to (izgleda) nije došlo do gradskih zastupnika.

Istaknula je kako su zbog izmjena poreza na dohodak početkom prošle godine nastupile drastične promjene u Gradu. »U prošloj godini smo uprihodovali 500 milijuna kuna manje u odnosu na 2016. godinu«, ukazala je zamjenica gradonačelnika.

Izrazila je bojazan da kad je Ministarstvo financija predlagalo ovu promjenu nije prikazalo projekciju na jedinice lokalne samouprave niti ih je itko išta pitao. Najavila je kako se zbog toga išlo korekciju koeficijenata te će zbog toga na idućoj sjednicu, u ožujku, gradonačelnik poslati prijedlog odluke s preinačenim koeficijentima plaća te će se bruto plaće smanjiti između 8,07 posto i 8,84 posto.

Pavičić Vukičević zaključila je da je ekonomska situacija vrlo loša u Hrvatskoj te zbog toga ljudi napuštaju Hrvatsku.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni