I to je moguće: Sanjkaško natjecanje u svibnju

I to je moguće: Sanjkaško natjecanje u svibnju

Svibanjsko sanjkanje u Hrvatskoj uz mnoštvo drugih sportova i zabave. Zvuči nemoguće? Dobrodošli na PLEŠfejst!

Sve je počelo prije dvije godine kada je Plešivica, brdovito mjesto pored Jastrebarskog, dobila svoju maloljetničku reprezentaciju u sanjkanju i podigla tradicionalno sanjkanje na potpuno novu razinu. Kada djeca nešto zavole, kaže se da idu “glavom kroz zid”, ili u ovom slučaju “sanjkama po asfaltu”.

Koturaško sanjkanje odnosno “kotačkanje” nov je adrenalinski sport kojeg imate priliku u najboljem svjetlu vidjeti u nedjelju 24. svibnja na Plešivici pored Jastrebarskog. Uz Plešivčance, sa profesionalnim “kotačkama” na međunarodnom kupu Hrvatske nastupit će austrijski i slovenski timovi.

Osim atraktivne jurnjave po cesti na sanjkama s kotačima, na PLEŠfejstu možete prisustvovati natjecanjima mnogih drugih sportova u prirodi: biciklistička kružna cestovna utrka za prvenstvo Zagreba, oldtimer kružna cestovna utrka preciznosti, e-mobilnost -predstavljanje električnih Mitsubishi vozila, turnir u belotu.

Posjetitelji će se moći informirati pa i prijaviti se za natjecanje u nekom od sportova. Sve koji se 24. svibnja odluče uputiti na Plešivicu,uz sportske, sanjkaške izazove očekuje prilika da uživaju ljepoti prirode, svježeg zraka, plešivičkom vinu i kotlovini.

Uz sportski, PLEŠfejst nudi bogat kulturno –zabavni program uz tamburaše.

PLAN DOGAĐANJA NA MANIFESTACIJI

09:00 – TRENING SANJKAŠA

10:30 – START BICIKLISTA

12:00 – PRVA VOŽNJA SANJKAŠI

13:30 – UTRKA OLDTIMERA

14:00 – TURNIR U BELOTU

15:00 – DRUGA VOŽNJA SANJKAŠI

18:00 – REVIJALNA UTRKA ZA POSJETITELJE (sanjkama po asfaltu)

19:00- ZABAVNI PROGRAM UZ TAMBURAŠE( TS REČIČKI SOKOLI)

21:00 – KUBURAŠKO PUCANJE (K. U. OKIĆ)

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni