I ti možeš biti Zagrebačka mažoretkinja

I ti možeš biti Zagrebačka mažoretkinja

Oprema nije bitna, potrebno je uzeti kemijsku olovku za ispunjavanje upitnika i, kako poručju Zagrebačke mažoretkinje – smiješak na licu

Zagrebačke mažoretkinje danas i u subotu održavaju audiciju za prijem novih kandidatkinja. Prva audicija održat će se u četvrtak (danas) s početkom u 20 sati, a druga u subotu 19. rujna s početkom u 15 sati u Palmotićevoj 30.

Na audicije se godišnje u prosjeku prijavi 210 kandidatkinja, a prolaznost kandidatkinja iznosi visokih 83 do 85 %. Radi se sa tri dobna razreda; dječji sastav (3-6 godina), juniorke (7-13 godina) i seniorke (14-25 godina).

Na audiciju svi dolaze u zakazano vrijeme, a prvi na redu su dječji sastavi, zatim seniorke (jer ih ima manje) pa juniorke, a sama audicija traje od 5 do 10 minuta. Audicija se provodi u grupama od 4 do 5 djevojaka koje odjednom dolaze na audiciju zajedno, a dio rade zajedno i zasebno.

Oprema nije bitna, potrebno je uzeti kemijsku olovku za ispunjavanje upitnika i, kako poručuju Zagrebačke mažoretkinje – smiješak na licu. Ispitivači su licencirani treneri mažoretkinja u Republici Hrvatskoj, a poneki od njih su i suci u mažoret plesu.

Na audiciji će se u prvom redu ispitivati smisao za ritam koji se prati kroz cijelu audiciju, a kandidatkinje će morati ponoviti ritam (pljeskanjem) koji isplješče ispitivač. Također, stvarat će osnovnu predodžbu o memoriji i percepciji kandidatkinja (ponavljanje osnovnog koraka kojeg pokazuje jedna od mažoretkinja ispred kandidatkinja), kao i psiho-fizičke predispozicije za bavljenje mažoret plesom.

Nema potrebe za stresom ili nervozom. Ispitivači će kandidatkinjama koje su pod stresom pomoći šalama, komunikacijom, a ponudit će im i slatkiš jer im je u interesu da kandidatkinjama olakšaju ulazak u tim. No zanimljivo je da roditelji ne smiju prisustvovati audiciji jer navodno remete koncentraciju kandidatkinja.

Informacije o prolasku dobivaju se idući dan na službenom blogu Zagrebačkih mažoretkinja ili telefonom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni