I talijanski poštari će voziti bicikle s električnim pogonom iz Ludbrega

I talijanski poštari će voziti bicikle s električnim pogonom iz Ludbrega

Tvrtka Ducati komponenti iz Ludbrega jedna je od svjetskih igrača na području proizvodnje električnih bicikala, a njihov proizvod ovoga je tjedna predstavljen i Papi prilikom svečane audijencije ministara zaštite okoliša Europske unije u Rimu.

U ludbreškom pogonu koji je dio talijanske grupacije Ducati energia već nekoliko godina rade na električnom pogonu bicikala i sada su krenuli u osvajanje tržišta. Tako je Hrvatska pošta je, koristeći dijelom i novac iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, naručila 180 električnih bicikala za poštare. Sklopljeno je 90 bicikala, dok će ostataklbiti gotov do početka listopada, kad će bicikli biti isporučeni Pošti. Kako prenosi portal croenergo.eu, na projektu električnog bicikla radili su stručnjaci cijele grupe Ducati, uključujući i one iz Ludbrega, a rezultat je električni kotač.

Do sada je proizvedeno 3000 bicikala, od kojih je većina distribuirana putem specijaliziranih trgovina biciklističke opreme. Dražen Crnković, generalni menadžer u Ducati komponenti, kaže da su sada krennuli s javnim natječajima za Hrvatsku poštu, a interes je iskazala i talijanska pošta.

U Ludbregu se ne proizvode cijeli bicikli već kotače koji se mogu ugraditi na svaki bicikli. U slučaju Hrvatske pošte, na natječaju se tražio cijeli bicikl, pa se koristio dosadašnji Poštin dobavljač bicikala iz Slovenije. U Italiji se pak traži da se na postojeće bicikle ugrade električni kotači.

Okvirna maloprodajna cijena elektrokotača je od 1200 eura pa naviše, ovisno o bateriji i opremi. S jednim punjenjem se može proći 20-ak kilometara. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni