I Sveta Klara dobila reciklažno dvorište

I Sveta Klara dobila reciklažno dvorište

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je sa suradnicima otvorio novo reciklažno dvorište u Svetoj Klari, u Sisačkoj ulici 10.

»Pored postojećih 5 mobilnih reciklažnih, otvaramo 10. fiksno dvorište na kome će građani moći odlagati više od 30 vrsta otpada radnim danom od 6,30 do 20 sati, subotom od 5 do 24 i nedjeljom od 8 do 22 sata«, rekao je gradonačelnik Bandić te je pozvao sve sugrađane da u što većem broju odvajaju otpad, odnosno da ga recikliraju.

Marina Lovrečki, voditeljica podružnice Čistoće je naglasila da je uz dosadašnjih 10 reciklažnih dvorišta izdana građevinska dozvola i za ono u Čulinečkoj ulici, čime će se pokriti područje GČ Peščenica – Žitnjak te da je u pripremi dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole u naselju Sopnica – Jelkovec.

Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna bez PDV-a, od čega Fond za zaštitu okoliša ovaj projekt sufinancira s 80 % sredstava, odnosno s oko 1,5 milijuna kuna. Na otvorenju je rečeno kako je ovo prvo dvorište usklađeno s novim Pravilnikom o reciklažnim dvorištima. (zagreb.hr)