I službeno potvrđeno: Ide se u izmjenu cjenika odvoza otpada

I službeno potvrđeno: Ide se u izmjenu cjenika odvoza otpada

Gradska uprava najavila napuštanje sustava zelenih otoka

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jučer je novinarima najavio da će pojeftiniti usluga odvoza otpada te češći odvoz otpadnog papira, plastične i metalne ambalaže. U službenom priopćenju iz Ureda gradonačelnika potvrđeno je  da građani Zagreba od 1. travnja 2020. mogu očekivati manje račune za 25 do 30 posto, a navedeni otpad odvozit će se jednom tjedno, a ne kao što je to do sada bilo svaki drugi tjedan.

Ovo je ujedno i najava napuštanja sustava zelenih otoka, na kojima se često nelegalno odlaže otpad. Zeleni otoci koji će ostati u funkciji, bit će pod kontinuiranim nadzorom komunalnog redarstva.

Za smanjenje fiksnog dijela cijene, potrebno je provesti javno savjetovanje, u trajanju od 30 dana, nakon čega izmijenjena Odluka ide na Gradsku skupštinu. Gubici koje će radi smanjena računa imati Čistoća, pokrivat će se iz komercijalnih djelatnosti Zagrebačkog holdinga, ali uz dodatne napore i učinkovitiju organizaciju očekuju se nove uštede, priopćeno je iz Ureda.

U Gradskoj upravi su uvjereni napominju kako vjeruju da će nove mjere doprinijeti poboljšanju kvalitete života građana, ali i čistom i urednom Zagrebu te ostvarenju ciljeva koje nam je zadala EU.

 Podsjetimo, Gradska skupština je u prosincu 2019. usvojila odluku kojom bi se cijena odvoza otpada sastojala od fiksnog dijela u iznosu od 68,57 kuna, a varijabilni dio cijene bi ovisio o broju pražnjenja i veličini spremnika. Odluka stupa na snagu s 1. veljače, ali je prije njezine provedbe gradonačelnik Milan Bandić pod pritiskom javnosti odlučio da se ide na njezino smanjenje. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni