I profesori srednjih škola prekidaju štrajk

I profesori srednjih škola prekidaju štrajk

Nakon što su od štrajka odustali zaposlenici u osnovnim školama, a zatim i na fakultetima, od subote će potpuno završiti štrajk tijekom kojeg su prosvjetari zahtijevali povećanje plaća za 4 posto

Glavni štrajkaški odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama je na temelju ankete provedene među članovima Sindikata danas donio odluku o zaustavljanja štrajka u srednjoškolskim ustanovama, koji je započeo 25. rujna 2015. godine.

Branimir Mihalinec, predsjednik sindikata, poručuje kako štrajk traje do kraja druge smjene 2. listopada 2015. godine, a od sutra srednjoškolske ustanove u kojima djeluje Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske više neće biti u štrajku.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta javlja kako je prema podacima zaprimljenim 2. listopada do 11.00 sati, u 310 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk bilo uključeno 24,81% radnika.

Nakon što su od štrajka odustali zaposlenici u osnovnim školama, a zatim i na fakultetima, od subote će potpuno završiti štrajk tijekom kojeg su prosvjetari zahtijevali povećanje plaća za 4 posto, kao što je nedavno odobreno zdravstvenim djelatnicima.

Resorni ministar obrazovanja Vedran Mornar od početka je sindikatima objašnjavao kako nema sredstava za nove plaće, pogotovo u predizborno vrijeme kada se ne zna koju će vladu takva odluka obvezati. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni