I Plenković primio blagoslov grla

I Plenković primio blagoslov grla

Završena trodnevna zagrebačka proslava sv. Blaža

U zagrebačkoj župi sv. Blaža u nedjelju 5. veljače završila je ovogodišnja proslava Blaževa. U središnjem misnom slavlju koje je predvodio je kancelar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić sudjelovali su brojni vjernici i hodočasnici koji su došli na blagoslov grla za zdravlje glasnica te moliti pred srebrnim relikvijarom s moćima sv. Blaža koji se u toj prigodi izlaže na štovanje u zagrebačkoj župi. Blaževski blagoslov grla s dvjema svijećama primio je i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, inače je župljanin župe sv. Blaža koji je pogledao i prve hrvatske božićne jaslice koje su nedavno obilježile stotu obljetnicu postojanja.

Predvoditelj slavlja mons. Perčić u propovijedi je kazao kako je kršćanin pozvan biti odsjaj Kristove slave kao što je to bio i sv. Blaž, a osvrnuo se i na obred grličanja u kojem se moli za zaštitu od bolesti grla i svakoga drugog zla. »Svi bismo trebali uključiti tu molitvu svakodnevno u svoj život, da iz našeg grla proizlazi lijepa riječ, topla riječ koja će druge ohrabriti, koja će drugima reći: ‘Ne boj se, usprkos poteškoćama života, život je lijep i pozvan si tu ljepotu živjeti i svjedočiti drugima. Neka Krist bude Tvoja snaga i putokaz’«, zaključio je homiliju kancelar Varaždinske biskupije.

Na misnom slavlju pjevao je župni mješoviti zbor uz komorni orkestar pod vodstvom dirigenta Ronalda Brausa, a posebno su mjesto imali i Bistrički kuburaši koji su stigli u pratnji općinskog načelnika Josipa Miličkoga. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni