I Peović Vuković izbačena iz Skupštine

I Peović Vuković izbačena iz Skupštine

Nakon što su u utorak prosvjedovali pred Gradskom skupštinom, o čemu je ZG-magazin već pisao, radnici DIOKI-ja u stečaju u četvrtak su se opet povodom nove sjednice okupili na istoj lokaciji, gdje su željeli ukazati da njihovi ljudi obolijevaju i umiru od stresa zbog nenaplaćenih potraživanja. Gradonačelniku Milanu Bandiću zamjeraju što je zaustavio inicijativu kojom bi se Gradu omogućio otkup dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju (DIOKI, Kamensko, Viadukt i drugih propalih tvrtki). S druge strane, gradonačelnik je na aktualnom satu Skupštine ponovio da se ne može ići protivno zakonima Republike Hrvatske te je zbog toga takav prijedlog i povučen.

Gradska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović Vuković je tijekom »aktualca« ukazala kako je preminulo već 26 radnika DIOKI-ja u stečaju. Nakon što se prokomentirala odbijanje spomenute inicijative, svoje je javljanje odlučila iskoristiti ne bi li pročitala pismo udruge radnika i bivših radnika DIOKI-ja d.d. u stečaju koje su njihovi aktivisti pred ulazom u Skupštinu dijelili gradskim zastupnicima u kojem gradonačelniku zamjeraju »koliko truda ulaže protiv radničkih interesa«, usprkos činjenici da se njegova stranka naziva strankom rada i solidarnosti.

Nedugo nakon što je počela čitati dopis naslovljen s »Bandiću, radnička sramoto!«, predsjednik Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić (HDZ) ju je upozorio da je prekoračila vrijeme za javljanje. No budući da je gradska zastupnica nastavila s čitanjem, izrekao joj je opomenu s oduzimanjem riječi. A kako Peović Vuković ni nakon toga nije zašutjela, Mikulić je pozvao zaštitare da iz dvorane izvedu gradsku zastupnicu zbog »uzurpiranja govornice« Gradske skupštine.

Mikulić je poručio kako u Skupštini ne vlada anarhija te da ovakve ispade ni ubuduće neće tolerirati.

Podsjetimo, sličan se slučaj prije dva mjeseca dogodio s gradskim zastupnikom Tomislavom Tomaševićem (Zagreb je naš!): https://zg-magazin.com.hr/tomasevic-izbacen-sa-sjednice-gradske-skupstine/ (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni