I Pavičić Vukičević ulazi u utrku za gradonačelnicu Zagreba

I Pavičić Vukičević ulazi u utrku za gradonačelnicu Zagreba

Najavila je uključivanje građana u proces donošenja odluka: „Nema niti jednog premalog niti prevelikog projekta u koji neću aktivno uključiti građane, da kažu što o tome misle, da na neki način sami ispisuju programe i odlučuju o prioritetima”

Ivana Vranješ

Predsjedništvo Stranke rada i solidarnosti u četvrtak je u središnjici stranke održalo sastanak na kojem je jednoglasno odlučeno da će kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba biti Jelena Pavičić Vukičević.

Aktualna obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba i čelnica BM 365 – Stranke rada i solidarnosti u svom je obraćanju medijima zahvalila velikom broju članova stranke koji su istaknuli njezinu kandidaturu i građanima koji su joj slali poruke podrške da se kandidira za gradonačelnicu Zagreba.

„Spremna sam povesti Stranku rada i solidarnosti do izborne pobjede, kao najkvalitetniju i najjaču stranku u Zagrebu. Stranku koja ima dovoljno znanja i iskustva kojeg uvijek nesebično stavlja pred građane čineći naš grad svakodnevno sve kvalitetnijim mjestom za življenje”, poručila je Pavičić Vukičević.

Podsjetila je da je nakon smrti gradonačelnika Milana Bandića izjavila da nikad nije razmišljala o kandidaturi za gradonačelnicu te je dodala kako je to rekla iz srca i nada se da joj zbog toga danas to nitko neće zamjeriti.

„Nakon lijepih izraza sućuti s jedne strane i podrške s druge strane podrške ponovno sam promislila i zajedno s članovima svoje obitelji donijela sam jedinu korektnu odluku, a to je da ću prihvatiti kandidaturu budu li to zatražili članovi moje stranke”, kazala je Pavičić Vukičević. Naglasila je da osjeća dužnost prema svim Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su u proteklih 20 godina davali podršku gradonačelniku Milanu Bandiću i kojima je Zagreb u srcu. Ustvrdila je da oni zaslužuju svog kandidata, odnosno kandidatkinju.

Tri okosnice programa

„Nalazimo se u izazovnim vremenima, u vremenima u kojima nema prostora za eksperimentiranje, za pokušaj i pogreške, nego samo mjesta za čvrsto, odgovorno i odlučno nastaviti raditi za grad Zagreb“, istaknula je.

Pobjedom Stranke rada i solidarnosti na lokalnim izborima u Zagrebu građanima je obećala tri stvari.

„Ponajprije to je nastavak svih socijalnih prava, pomoći poduzetnicima, obrtnicima. Svima onima koji žive od svog rada. Moramo se otvoriti novim tehnologijama, jedinome što garantira nova radna mjesta u 21. stoljeću”, rekla je Pavičić Vukičević.

Kao drugu važnu okosnicu programa navela je urbanu obnovu koja, kako je rekla, neće značiti samo statiku nego revitalizaciju grada.

Treća velika tema je uključivanje građana u proces donošenja odluka.

„Nema niti jednog premalog niti prevelikog projekta u koji neću aktivno uključiti građane, da kažu što o tome misle, da na neki način sami ispisuju programe i donose odluke o projektu i prioritetima u Zagrebu”, obećala je Pavičić Vukičević.

Naglasila je da se Zagreb nalazi u teškoj situaciji, ali da u Gradskoj upravi postoje kompetentni i stručni ljudi koji su pozvani da maksimalno čine kako bi gradu tijekom obnove udahnuli novi život ne bi li i dalje ostao najugodnije mjesto za življenje.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni