I ove nedjelje vatrogasci pregledavali zgrade u središtu Zagreba

I ove nedjelje vatrogasci pregledavali zgrade u središtu Zagreba

(Foto: zagreb.hr)

I ove nedjelje, drugi put zaredom u središtu Zagreba provodila se provjera krovišta i fasada koje zbog oštećenih dijelova mogu predstavljati opasnost za pješake. Pregledi su se provodili u Donjem gradu, u Ilici, na potezu od Britanskog trga do Trga Francuske republike, a pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Zagreb se u tome pridružio se i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

U ožujku 2022. će biti dvije godine od zagrebačkog potresa, a zamjenik Korlaet kaže da građani i dalje često prijavljuju pad žbuke ili drugih dijelova s fasada i krovova.

Korlaet, međutim, najavljuje kako će se u ožujku dogoditi »prekretnica u obnovi Zagreba« te bi od idućeg mjeseca trebala započeti obnova na približno 130 zgrada. S obzirom da će se morati postavljati građevinske skele, a u operativi će biti podosta građevinske mehanizacije ta će obnova predstavljati izazov i za odvijanje prometa u gradskom središtu.

Poručio je kako je obnova javnih zgrada je u punom jeku, od odgojno-obrazovnih, kulturnih, do zdravstvenih institucija.

»Grad je alocirao 160 milijuna kuna u budžetu za Fond za obnovu za 2022., preko Ureda za gospodarstvo je podijeljeno preko 30 milijuna kuna pomoći sugrađanima. Mobilni timovi su kontaktirali preko 5000 sugrađana sa crvenim i žutim oznakama. U okvirima svojih ingerencija dajemo sve od sebe da započne i obnova privatnih domova«, rekao je tijekom obilaska zamjenik Korlaet. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni