I kućni ljubimci mogu u tramvaj

I kućni ljubimci mogu u tramvaj

Životinje visine do 30 cm moraju biti u „transportnim kutijama“, a druge na povodniku i s brnjicom, a za sve je obavezna potvrda o cijepljenju protiv bjesnoće. Karta za prijevoz životinje je 10 kuna

Sve pojedinačne karte javnog gradskog prijevoza od sutra (1. listopada) će koštati 10 kuna. Do danas je papirnata karta koštala 12 kuna (kupljena  izvan vozila), odnosno 15 kuna (kupljenja u vozilu), dok je vožnja vrijednosnom kartom bila kao i po novom cjeniku – 10 kuna.

Iz ZET-a poručuju kako će„papirnate karte“ kupljene u vozilu ili na kiosku i dalje vrijediti 90 minuta u jednom smjeru, jednako kao i  vrijednosna , elektronička karta.

Također su pojeftinile i karte za noćni promet; umjesto 25 kuna za kartu kupljenu u vozilu, odnosno 20 izvan vozila, putnik će, bez obzira na mjesto kupnje karte plaćati 15 kuna za vožnju na noćnim linijama.

Smanjene su i cijene višednevnih karata za 1 dan (sa 40 na 30 kuna), za 3 dana (sa 100 na 70), za 7 dana (s 200 na 150) i za 15 dana s 300 na 200 kuna. I vožnje uspinjačom bit će povoljnije – umjesto 5, redovna vožnja koštat će 4 kune. Hitna vožnja, za koju se plaćalo 40 kuna, jeftinija je za čak 50 % i naplaćuje se 20 kuna.

Korekcije cijena odnose se samo na prometno područje Grada Zagreba, dok u drugim zonama cijene ostaju nepromijenjene. Primjerice, za vožnju na području Velike Gorice ili Zaprešića putnik će i dalje plaćati 12 kuna izvan vozila i 15 u vozilu kroz lokalno područje, odnosno 10 kuna elektroničkom kartom, a  za vožnju kroz Zagreb još 10 kuna.

Od značajnijih novosti vezanih uz primjenu nove Odluke o prijevozu putnika u javnom prometu koju je Gradska skupština usvojila na sjednici 26. rujna svakako treba spomenuti da će se uskoro u vozilima javnog gradskog prijevoza kućni ljubimci moći slobodno prevoziti, bez obzira na dan i vrijeme. Odluka stupa na snagu 8 dana od objave u Službenom glasniku Grada Zagreb, dakle – najvjerojatnije od 10. listopada.

Životinje visine do 30 cm moraju biti u „transportnim kutijama“, a druge na povodniku i s brnjicom, a za sve je obavezna potvrda o cijepljenju protiv bjesnoće. Karta za prijevoz životinje je 10 kuna i odnosi se na one veće (iznad 30 cm). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni