I Hrvatski Leskovac napokon dobio svoju osnovnu školu

I Hrvatski Leskovac napokon dobio svoju osnovnu školu

Iskazavši zadovoljstvo što je Hrvatski Leskovac prvi put u povijesti dobio školu, gradonačelnik Bandić zahvalio se sugrađanima na strpljenju i razumijevanju

U Hrvatskom Leskovcu danas je otvoren novi objekt Osnovne škole Hrvatski Leskovac u čiju je izgradnju s pratećim sadržajima uloženo 55 milijuna kuna. Radovi su trajali 14 mjeseci, a školu je simbolično otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu ravnateljice Dubravke Ljubičić i učenica. Škola se prostire na ukupno 12 000 m2, a ima 14 učionica sa kabinetima, knjižnicu s čitaonicom, blagovaonicu, dvodijelnu sportsku dvoranu s teleskopskim tribinama te vanjsko nogometno, košarkaško i rukometno igralište.

Ravnateljica Ljubičić je istaknula da je škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom i time otvara realne mogućnosti za stalni napredak u odgojno obrazovnom radu. »Škola je predviđena za 320 učenika za rad u jednoj smjeni što omogućuje brojne oblike dodatnog izvannastavnog i izvanškolskog rada i produženog boravka. Takvi raznovrsni oblici rada utjecat će na podizanje obrazovne kulture«, dodala je ravnateljica.

Iskazavši zadovoljstvo što je Hrvatski Leskovac prvi put u povijesti dobio školu, gradonačelnik Bandić zahvalio se sugrađanima na strpljenju i razumijevanju. »Nema Hrvatske bez obrazovanih ljudi, solidarnosti, socijalne pravde, multikulturalnosti i multietničnosti. U Zagrebu već desetak godina dižemo obrazovni standard s besplatnim udžbenicima i gradeći nove škole sa konačnim ciljem jedno smjenskog rada«, rekao je gradonačelnik. »Uz ovu školu ove godine u planu nam je još napraviti pet škola – tri nove i dvije ćemo rekonstruirati«, dodao je gradonačelnik.

Prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića, u tijeku je izgradnja OŠ Vidovec, OŠ Ivanja Reka, OŠ Središće, Glazbenog učilišta Elly Bašić i uređenje prostora Hotelijersko turističke škole na Botićevom trgu. »Također gradimo i tri sportske dvorane u OŠ Bukovac, Granešini i OŠ Tin Ujević, a u tijeku je i natječaj za izgradnju područne OŠ u Resniku i natječaj za dogradnju i izgradnju športske dvorane u OŠ Ksavera Đalskog i Dobriše Cesarića«, istaknuo je pročelnik Lovrić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni