I Hrki dolazi na studentsko darivanje krvi

I Hrki dolazi na studentsko darivanje krvi

Potaknuti predbožićnim duhom, studenti već niz godina organiziraju ovu manifestaciju, a dobra vijest za sve sudionike je kako ih nakon darivanja krvi očekuje besplatan ručak u restoranu Studentskog centra

U prostorijama Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu, 16. prosinca, održat će se Veliko studentsko darivanje krvi – najveća studentska humanitarna akcija ovoga tipa u glavnom gradu Hrvatske. Akcija se održava u organizaciji Udruge studenata grada Splita pod geslom Budi faca i sudjeluj, a svi zainteresirani moći će joj pristupiti od 10 do 18 sati. Broj sudionika raste iz godine u godinu, što je dobra naznaka visokog odaziva i ove godine, a da sve protekne u najboljem redu pobrinut će se stručni tim Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu (Petrova 3).

Potaknuti predbožićnim duhom, studenti već niz godina organiziraju ovu manifestaciju, a dobra vijest za sve sudionike je kako ih nakon darivanja krvi očekuje besplatan ručak u restoranu Studentskog centra. Da bi čekanje u redu bilo što zabavnije pobrinut će se maskota Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., hrčak Hrki, kao i volonteri koji će svim sudionicima ovog događaja ponuditi sve informacije o Igrama.

»Jako smo ponosni što upravo mi imamo priliku organizirati ovu veliku humanitarnu akciju i time pokazati da nema mjesta animozitetu sjevera i juga te da je ovo predblagdansko vrijeme idealno da pokažemo brigu za one u nevolji. Studenti su uvijek bili ti kojima nije bilo teško pomoći, zbog čega svih pozivam da dođu u srijedu u SC i svojim sudjelovanjem spase jedan život«, poručio je Ivan Lukšić, predsjednik Udruge studenata grada Splita.

Suorganizatori ovog događaja su Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016., Rotaract klub Zagreb 1242, Club & Lounge »Roko« te još 11 studentskih udruga koje djeluju u Zagrebu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni