I Gospić dobiva sustav javnih bicikala

I Gospić dobiva sustav javnih bicikala

Nextbike stanice već od ovog ljeta biti će dostupne na dvije lokacije u Gradu Gospiću s ukupno 10 bicikala koje će biti definirane u skladu s potrebama i željama korisnika te u dogovoru s gradskom upravom

Grad Gospić je i službeno postao grad s ekonomski i ekološki održivim sustavom javnih bicikala. Sustav javnih bicikala d.o.o. dobio je javni natječaj za uvođenje prvog sustava javnih bicikala u Lici. Nextbike sustav u Zagrebu i Šibeniku trenutno broji 6.500 registriranih korisnika koji su zajedno pedalirali više od 130.000 kilometara. Korištenjem takvog oblika prijevoza umjesto automobilskog smanjena je emisija ugljičnog dioksida za oko 35 tona. Korisnik koji se registrira u jednom gradu, nextbike bicikle može koristiti u više od 80 gradova u svijetu.

Nextbike stanice već od ovog ljeta biti će dostupne na dvije lokacije u Gradu Gospiću s ukupno 10 bicikala koje će biti definirane u skladu s potrebama i željama korisnika te u dogovoru s gradskom upravom.

„Ponosni smo što Grad Gospić projektima poput ovog postaje dijelom održivog i ekološkog razvoja. Ulaganjima u ovakve projekte, Grad Gospić djeluje na dobrobit svojih građana i pridonosi zaštiti prirodnih ljepota Grada Gospića i Like. Projekt je u skladu s direktivama Europske unije te čini veliki doprinos razvoju grada i prometne infrastrukture. Očekujemo da će građani korištenjem sustava javnih bicikala znatno utjecati na poboljšanje kvalitete života u gradu“, izjavio je gospićki gradonačelnik, Petar Krmpotić.“

„Kontinuiranim i upornim radom trudimo se pružiti kvalitetnu uslugu javnih bicikala što većem broju građana Republike Hrvatske, a uskoro se nadamo i regije. Zahvaljujemo gradskoj upravi Grada Gospića što je prepoznala vrijednost i održivost našeg projekta i sve prednosti koje donosi građanima. Sigurni smo da će građani, ali i posjetitelji odmah prepoznati ovaj cjenovno najpovoljniji, ali i `najzeleniji´ način prijevoza te da će nextbike ubrzo postati neizostavan dio gradske vizure i ponude.“, rekao nam je Krešimir Dvorski, direktor Sustava javnih bicikala d.o.o. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni