I Davor Bernardić izbačen iz SDP-a

I Davor Bernardić izbačen iz SDP-a

SDP osniva novi klub u Saboru od postojećih članova stranke

Predsjedništvo SDP-a Hrvatske u četvrtak je iz stranke s 15 glasova »za« i dva »protiv« izbacilo sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao »kolovođe pobune«. Među njima je i bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, prenosi Al Jazeera.

Uz četvero nedavno isključenih zastupnika – Nikše Vukasa, Zvane Brumnića, Rajka Ostojića i Marine Opačak Bilić, SDP tako ostaje bez 11 zastupnika u saborskom Klubu.

»Predsjedništvo je donijelo odluku da se sedmero kolega isključi iz stranke – Davor Bernardić, Katica Glamuzina, Vesna Nađ, Davorko Vidović, Franko Vidović, Romana Nikolić i Renata Sabljar Dračevac i oni od večeras nisu članovi SDP-a«, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sjednice Predsjedništva.

Naglasio je da se već neko vrijeme priča o SDP-u se svodi na priču o lošim odnosima i nefunkcioniranju Kluba zastupnika u Saboru. »Danas je ta priča došla kraju«, poručio je Grbin i dodao kako očekuje da će SDP iz ovoga izaći jači.

Istaknuo je da su razlozi za njihovo isključenje jasni – nisu htjeli poštovati odluke stranke i brojnim javnim istupima nanijeli su ogromnu štetu SDP-u. Dodao je da su donijeli odluku o upozorenju i za preostalih sedam članova koji su opstruirali provođenje odluka Glavnog odbora.

Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku i da se sadašnji Klub zastupnika SDP-a rasformira te će se od članova koji ostaju u stranci osnovati novi Klub zastupnika SDP-a, najavio je Grbin. Dodao je da će se odluke o isključenju naći na prvoj redovnoj sjednici Glavnog odbora.

Odmah nakon sjednice Predsjedništva uslijedile su i reakcije izbačenih pa je tako Bernardić na svom Facebook profilu napisao: »Oprosti im Bože, ne znaju što rade«…

Izbačeni SDP-ovci najavili su osnivanje svog kluba u Saboru. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.