I dalje se ne zna hoće li Bandić dobiti nadgrobni spomenik

I dalje se ne zna hoće li Bandić dobiti nadgrobni spomenik

(Izaslanstvo Stranke rada i solidarnosti na Mirogoju na prvu obljetnicu smrti Milana Bandića / Foto: BM 365  Stranka rada i solidarnosti)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je umro u veljači 2021. godine, a mjesto na kojem je pokopan (vanjska strana mirogojskih arkada izvan grobnih polja) i dalje je sporno, a još nema ni nadgrobni spomenik. Ne zna se ni hoće li biti postavljen, prenosi HRT u četvrtak.

Mediji su lani izvještavali kako je grobno mjesto za Bandića dodijeljeno mimo procedura, a ove je godine Grad Zagreb darovao to grobno mjesto njegovoj supruzi Vesni Bandić.

»Cvijeće i svijeće na elitnom mjestu – s vanjske strane mirogojskih arkada u sjećanje na najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika. No da nema drvenog križa i imena, teško bi bilo zaključiti tko tu počiva. Pitanja vezana za grobno polje koje je podijelilo Zagrepčane uskoro će biti riješena – tvrde u Gradu«, piše HRT.

Zamjenik aktualnog gradonačelnika Luka Korlaet za HRT je izjavio kako se radi o vrlo diskretnoj i nenametljivoj intervenciji u parteru, koja ne zaklanja arkade u drugom planu.

»Najvjerojatnije će ostati na ovoj poziciji«, izjavio je Korlaet.

Bivši suradnici pokojnog gradonačelnika smatraju da je mjesto prikladno, iako nikad nije bilo namijenjeno za ukop, i tu bi grob trebalo ostati.

Udovica Vesna Bandić zatražila je dozvolu za izradu spomenika. Dozvolu za spomenik mora izdati gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode, koji će, kažu za HRT u Gradu, uskoro potvrditi prijedlog idejnog rješenja uređenja grobnice, koji je izradio Arhitektonski atelier Hržić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni