I Britanski trg dobiva kružni tok

I Britanski trg dobiva kružni tok

Ljetni radovi na uređenju grada u punom su jeku – zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak  radove na tri prometnice: uređivat će se Alagovićeva ulica, Britanski trg te Ulica grada Vukovara.

Alagovićeva ulica

Tri mjeseca će se ovdje intenzivno raditi, a investicija je vrijedna gotovo dva milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Bandić. Radovi na 650 m dugoj ulici koja spaja Grškovićevu i Zmajevac na Šalati obuhvatit će, uz kompletnu rekonstrukciju i asfaltiranje ceste i izgradnju obostranog nogostupa u dužini cijele prometnice te izgradnju 70-ak uzdužnih parkirnih mjesta. Predviđeno je i postavljanje novog vodoopskrbnog cjevovoda i rekonstrukcija oborinske odvodnje.

Britanski trg

Sjeverni dio Iličkog placa čeka uređenje već 15 godina. Radovi će potrajati otprilike tjedan dana, a obuhvatit će izgradnju parkirališta i ugibališta za autobuse te izgradnju kružnog toka, a uredit će se i promet u mirovanju, objasnio je zagrebački gradonačelnik. Vrijednost ovih radova iznosi 600.000 kuna.

Ulica grada Vukovara – II. faza (južni kolnik od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Držićeve)

Na Vukovarskoj ulici, od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Avenije Marina Držića, jutros su u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića i suradnika započeli radovi na sanaciji južnog kolnika u dužini od 1200 m.

Radovi će obuhvatiti sanaciju kolnika na što će biti utrošeno oko tri tisuće tona asfalta ukupne vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna, rekao je direktor podružnice Zagrebačke ceste Ante Todorić uz zamolbu sugrađanima za strpljenje i razumijevanje. (zg-magazin)

Komentari su zatvoreni