I 7. Šahovski memorijal Hrvoju Messingu osvojio Bogdan Božinović

I 7. Šahovski memorijal Hrvoju Messingu osvojio Bogdan Božinović

U organizaciji Šahovskoga kluba osoba s kroničnim dišnim bolestima „Aer“, Gradskoga šahovskog kluba Kutjevo i Društva za šahovsku kompoziciju i zagonetaštvo, uz pokroviteljstvo Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker, u Zagrebu je 18. siječnja održan 7. Memorijalni turnir Hrvoju Messingu.

Međunarodni majstor Hrvoje Messing

Međunarodni šahovski majstor Hrvoje Messing, po zanimanju odvjetnik, bio je vrhunski šahist i hrvatski reprezenntativac u problemskom šahu. No prije svega je upamćen kao pravi gospodin i dobar drug. Pred kraj života i sam se morao boriti s teškom kroničnom dišnom bolešću.

Nakon 9 kola igranih brzopoteznim tempom igre i ove je godine pobijedio je majstor FIDE i prošlogodišnji pobjednik turnira Bogdan Božinović sa 7,5 osvojenih bodova. Drugo mjesto zauzeo je nacionalni majstor Ante Jurković sa 6,5 bodova, po dodatnim kriterijima bolji od trećeplasiranog Roberta Govorka. Slijedili su Zdravko Margitić, Milan Tušek i Borislav Ranogajec sa 6 bodova, a posebne nagrade osvojili su i Emil Nikolić za seniora iznad 6 godina, Vojislav Poljak za igrača s rejtingom do 1900, Mira Srebro i Ana Vuljanić za šahistice.

Turnir je ujedno prvi u nizu Šahovskih turnira “Dobar zrak 2019” koji promiču zdrav način života a igraju se u Zagrebu i na obroncima Medvednice.

Poredak na turniru: 1. Bogdan Božinović 7,5 bodova, 2-3. Ante Jurković i Robert Govorko 6,5, 4-6. Zdravko Margitić, Milan Tušek i Borislav Ranogajec 6, 7-12. Zvonko Petrović, Bruno Kos, Emil Nikolić, Dejan Glišić, Miroslav Nagl i Vojislav Poljak 5,5, 13-15. Renato Ognjan, Milivoj Mitrović i Darko Švec 5, 16-20. Milan Jakić, Domagoj Glažar, Jelenko Mikacinić, Zoran Prskalo i Bruno Sontag 4,5, 21-27. Tvrtko Golemović, Mijo Kraljević, Darijan Mišak, Mira Srebro, Borivoj Đurić, Božo Jurišić i Domagoj Perko 4, 28. Zdenko Bender 3,5, 29-31. Alen Vičik, Ivan Pišonić i Ana Vuljanić 3, 32. Đuro Babić 2,5 i 33. Boris Valjin 1 bod.

(Za ZG-magazin: Dejan Glišić)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni