HZZ poziva umirovljenike da se uključe na tržište rada

HZZ poziva umirovljenike da se uključe na tržište rada

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Ilici u četvrtak je održana konferencija pod nazivom „Zapošljavanje umirovljenika“ u sklopu EU projekta „Aktivni, kreativni, uključeni, sretni – AKUS“.

»Umirovljenici imaju određene prednosti. To su osobe koje su stručne, imaju životno i radno iskustvo, mudrost, raspoložive su za posao i nemaju dodatnih obiteljskih angažmana, već su fokusirani na posao. Iskustvo nam pokazuje i da pridonose razvoju pozitivnog okruženja i pozitivne radne klime«, istaknula je predstojnica Područne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marija Halić.

Dodala je kako uključivanjem na tržište rada umirovljenici povećavaju svoj financijski budžet, osjećaju se korisnima, izuzetno su spremni stjecati nova znanja i vještine, imaju iskustvo i razvijenu vještinu prenošenje znanja postojećim zaposlenicima.

»Sve zajedno doprinosi pozitivnoj klimi, njihovom zdravlju i pozitivnom ozračju u cijeloj zajednici«, rekla je Halić i pozvala sve umirovljenike koji se osjećaju zdravi i motivirani da se uključe u svijet rada, poručivši im kako se mogu prijaviti na Hrvatski zavod za zapošljavanje koji će s njima surađivati i uključiti ih u svijet rada.

“Brzo će naći posao”

»Potreba na tržištu rada postoji i svi umirovljenici koji su zainteresirani vrlo brzo će naći posao«, poručila je.

Zagrebački Crveni križ je proveo anketno istraživanje o kvaliteti života umirovljenika i zadovoljstvu programima korisnika Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Istraživanje je provedeno na uzorku od 502 umirovljenika Grada Zagreba, od kojih je oko polovica, njih 243, pohađalo tečajeve u organizaciji GDCK Zagreb. Rezultati istraživanja pokazuju da je opća su opća kvaliteta života te osjećaji sreće i životnog zadovoljstva očekivani za životnu dob sudionika. Sudionici su bili najzadovoljniji svojim odnosima s bližnjima, a najmanje zadovoljni svojim životnim standardom i zdravljem, što je u skladu s njihovom dobi.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi projekt pod nazivom „AKUS – Aktivni, kreativni, uključeni, sretni“ u partnerstvu s Domom za starije osobe „Sveta Ana“ u Zagrebu. Projekt je usmjeren razvijanju inovativnih usluga i povećanju kvalitete usluga u zajednici za umirovljenike s područja Grada Zagreba te podizanju svijesti o važnosti aktivnog starenja.

Publikaciju u digitalnom obliku s rezultatima istraživanja možete preuzeti ovdje. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni