Hyundai potvrdio nastavak sudjelovanja u WRC Croatia Rallyju

Hyundai potvrdio nastavak sudjelovanja u WRC Croatia Rallyju

U svojoj službenoj objavi za medije Hyundai Motorsport tim osvrnuo se na prošlotjedne događaje te potvrdio sudjelovanje na ovogodišnjem natjecanju u Hrvatskoj

(Foto: Uroš Modlic / Press materijal)

Nakon nesreće u kojoj je prošlog tjedna tijekom pripremnog treninga irski rally vozač Craig Breen izgubio život, Hyundai Motorsport tim u utorak je potvrdio da će nastaviti natjecanje na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju i to s dvije posade.

U svojoj izjavi Hyundai Motorsport ističe kako je ova odluka donesena u dogovoru s obitelji Craiga Breena, njegovim suvozačem Jamesom Fultonom te posadama i članovima tima Hyundai Motorsport.

Obitelj Breen i James Fulton potvrdili su da je njihova želja da se nastupi u Hrvatskoj u čast preminulom vozaču. Dvije posade Hyundai i20 N Rally1 Hybrid činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm.

“Nakon pažljivog razmatranja uključujući sve zainteresirane strane, odlučili smo nastaviti natjecanje na WRC Croatia Rallyju. To ćemo učiniti u sjećanje na Craiga, kako bismo mu odali počast, njegovoj strasti prema ovom sportu i njegovom natjecateljskom duhu. Na natjecanje dolazimo s dvije posade, a treću poziciju povlačimo u znak poštovanja,“ komentirao je Cyril Abiteboul, voditelj tima Hyundai Motorsport.

Automobili u bojama Irske

Oba vozila koja će sudjelovati bit će oslikana i posebnom grafikom u bojama Irske u čast preminulog vozača.

„Bilo je jasno iz povratne informacije svih koji su poznavali Craiga da će nastavak natjecanja na rallyju u Hrvatskoj biti najbolji način da mu se oda počast. Savjetovali smo se s obitelji i oni su odobrili ovaj pristup. Craig je bio ponosni Irac i strastveni predstavnik irske rally zajednice stoga će automobile naših posada krasiti grafike u nacionalnim bojama Irske“, zaključuje Abiteboul.

Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja. Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj. Ceremonijalni start bit će označen u četvrtak, 20. travnja ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (od 18.30 sati) te ciljnu rampu u nedjelju 23. travnja na Aveniji V. Holjevca, ispred Poslovne zgrade INA u Zagrebu (u 15.30 sati).

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni