Humanitarni koncerti Ane Rucner

Humanitarni koncerti Ane Rucner

Violončelistica Ana Rucner tijekom prosinca održava nemali broj humanitarnih koncerata. U varaždinskom HNK u utorak 9. prosinca u 19.30 sati pridružit će se humanitarnom koncertu Pobijedila sam leukemiju čiji naziv nosi i knjiga autorice Marije Kumrić iz Varaždina. Slogan je tog humanitarnog događanja Tko spasi jedan život, kao da je spasio cijeli svijet. Pokrovitelji glazbenog uprizorenja su Hrvatska udruga leukemije i limfoma i tvrtka ZMUSK DO-GO a prihod od koncerta usmjerit će se potrebama udruge.

Glazbenu će večer osim Rucner, oplemeniti renesansi ansambl „Mistrel“, ruski ženski zbor „Rjabinuška“, Vera Svoboda, Valentina Geci, Jagoda Kralj Novak i drugi. Cijena ulaznice je 40 kuna, a moći će se kupiti na blagajni HNK Varaždin, prije početka koncerta. U Tbilisiju, u Gruziji violončelistica 29. prosinca sudjeluje na humanitarnom koncertu za djecu koja su ostala bez roditelja, obitelji i svojih domova nakon ratnih zbivanja između Gruzije i Rusije 2008. godine. Dobrotvorno sudjelovanje glazbenika uz Georgian National Philharmonic popratiit će i tamošnja televizjia. Uz hrvatsku „humanitarku“ nastupit će i operni pjevači, plesači i drugi umjetnici. (S. K.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t