Humanitarni božićni sajam studenata Učiteljskog fakulteta

Humanitarni božićni sajam studenata Učiteljskog fakulteta

“Doniraj i bedž nosi, nek’ se Humanitarko ponosi!’’

Studentski zbor Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira humanitarni božićni sajam pod naslovom “Doniraj i bedž nosi, nek’ se Humanitarko ponosi!’’ koji će biti održan 17. i 18. prosinca od 9 do 15 sati u dvorištu Učiteljskog fakulteta. Donacijom od 10 kuna posjetitelji dobivaju bedž te time postaju poput Humanitarka, maskote sajma. Sav prihod namijenjen je štićenicima doma sv. Jakova i udruzi Jedni za druge.

Udruga Jedni za druge osnovana je u rujnu 2008. godine, a bavi se socijalnom i psihološkom podrškom različitim korisnicima. Korisnici Udruge djeca su s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, među kojima je najviše onih s ADHD-om, Downovim sindromom, sljepoćom slabovidnošću te cerebralnom paralizom te bivši ovisnici (o alkoholu, drogama, kockanju i internetu) koji su kroz liječenje uspostavili primarnu apstinenciju. Korisnici kroz primarnu aktivnost Udruge, terapiju jahanjem, pomažu jedni drugima u rehabilitaciji i resocijalizaciji. Terapijom jahanjem osobama s invaliditetom nastoji poboljšati psihološko, motoričko i opće zdravstveno stanje.

Posjetitelji će na sajmu imati priliku vidjeti rukotvorine koje izrađuju kreativni studenti Učiteljskog fakulteta, pokupiti božićnu poruku, ispuniti čestitku i fotografirati se s božićnim rekvizitima ili pak dobiti topli zagrljaj u Hugging boothu, a uz sve to uživati u palačinkama , kavi, čaju i kuhanom vinu te nastupu zbora Učiteljskog fakulteta “Ufovci” koji će pjesmom uveseliti ovaj događaj. Prilika je to za sve studente, nastavnike, suradnike, ostale prijatelje, ali i sve druge građane za druženje u ovo predblagdansko vrijeme uz nezaobilazni plemeniti cilj.

Iz Učiteljskog fakulteta pozivaju sve da se pridruže ovoj akciji, posjete sajam i pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

#ijasamHumanitarko!

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni