Humanitarni božićni sajam Međunarodnog kluba žena Zagreb

Humanitarni božićni sajam Međunarodnog kluba žena Zagreb

Više od 45 zemalja na Velesajmu će nuditi svoje orginalne proizvode, hranu i vino

Međunarodni klub žena Zagreb organizira 25. po redu Božićni sajam, koji će se održati u nedjelju 2. prosinca, od 11.00 do 16.00 sati, na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 7. Na Sajmu sudjeluju i brojna veleposlanstva stranih država u Republici Hrvatskoj.

Svečanost otvaranja počet će u 11 sati. Sav prikupljen novac bit će doniran Institutu za palijativnu medicinu iz Zagreba, jedinoj specijaliziranoj ustanovi sa stručnim timom liječnika i medicinskog osoblja takve vrste u Hrvatskoj kako bi se omogućio nastavak njihovog kvalitetnog i profesionalnog rada.

Potrebno je obnoviti najmanje četiri sobe prilagođene pacijentima, nabaviti specijalne krevete sa stojećim dizalicama, aparate za neuromuskularnu električnu simulaciju i spirometriju, aparate za mehaničko disanje, invalidska kolica te medicinske jastuke. Time bi se uvelike poboljšala palijativna pomoć i skrb potrebitih pacijenata.

Božićni sajam nije samo humanitarni, zaštitni znak Međunarodnog kluba žena Zagreb, već je postao i popularni predbožićni događaj u Zagrebu.

Prijašnje sajmove je u samo nekoliko sati njihova trajanja obišlo više od 7 tisuća posjetitelja.

Posjetitelji mogu »putovati« oko štandova više od 45 zemalja, kao što su: Kina, Indija, Koreja, Japan, Turska, Grčka, Izrael, Španjolska, Čile, SAD, Velika Britanija i još mnoge druge. Štandovi zemalja ponudit će svježe i zapakirane delicije, vina, rukotvorine i igračke. Osim u »okusima svijeta«, posjetitelji će moći uživati ​​u zvucima i pjesmama međunarodne glazbe, te spektakularnim nastupima raznih plesnih skupina u originalnim kostimima, poput Japana, Čilea, Južne Koreje i mnogih drugih.

Svi su dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 250 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece.

Novačana donacija može se uplatiti na slijedeći račun: PBZ Banka: Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB, naznaka: Za Božićni sajam; IBAN HR61 2340 0091 5109 6366 9. SWIFT CODE: PBZGHR2X (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni