Humanitarna akcija prikupljanja rabljenog tekstila

Humanitarna akcija prikupljanja rabljenog tekstila

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta

U subotu 15. rujna 2018. godine u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova, udruga Roditelji u akciji – Roda organizira akciju prikupljanja rabljenoga tekstila.

Doniranjem rabljenoga tekstila pomaže se socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života, poručuju izu Rode.

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode. Socijalna zadruga Humana Nova jedno je u nizu društvenih poduzeća koja se razvijaju na području Međimurske županije od strane Autonomnog centra – ACT. Zadruga zapošljava 35 osoba, od čega 20 osoba s invaliditetom, 6 dugotrajno nezaposlenih starijih žena, 1 visoko obrazovana mlada dizajnerica tekstila (kojoj je to prvo zaposlenje), 3 osobe mlađe od 30 godina, 2 dugotrajno nezaposlene mlade majke, stručnjak u području gospodarenja otpadom te kao upravitelj ekonomist. http://www.humananova.org/hr/about/

Sakupljena rabljena odjeća sortirat će se po raznim kategorijama u proizvodnom pogonu zadruge Humana nova. Nakon toga će se proslijediti u na daljnju prodaju po pristupačnim cijenama u dućane u Čakovcu, Zagrebu i Labinu. Čista i djelomično cjelovita odjeća proslijedit će se u šivaonicu na doradu, a ostalo će se upotrijebiti će se u proizvodnji novih proizvoda ili reciklirati u industrijske krpe za brisanje. Gumbi, zatvarači i sl. bit će skinuti i ponovno upotrijebljen, a neupotrebljiv tekstil i otpad proslijediti će se tvrtkama za reciklažu.

Tekstil i odjeću (posteljina, ručnici, odjeća – sve sezone i uzrasti) možete donijeti u subotu 15. rujna 2018. od 10 do 14 sati u prostorije udruge Roda u Žerjavićevoj 10 u Zagrebu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni