Humanitarna akcija namijenjena djeci iz Ukrajine

Humanitarna akcija namijenjena djeci iz Ukrajine

(Veselko Gabričević i Nenad Krajačić  / Foto: Boris Jagačić)

Hrvatska stranka umirovljenika organizirala je humanitarnu akciju pod nazivom “Vatreni umirovljenici za Ukrajinu”, a koja je danas predstavljena u stranačkim prostorijama. Akcijom koja će trajati 60 dana prikupljat će se novac za pomoć djeci iz Ukrajine koja će ovog ljeta boraviti u Hrvatskoj.

U sklopu akcije na mrežnoj stranici aukcija.hr prodavat će se predmeti koje je donirao Hrvatski nogometni savez. Pomoći se može i pozivom na 060 991 991 i slanjem SMS poruke VATRENI na broj 647647.

Predsjednik stranke Veselko Gabričević naglasio je kako očekuje da će se unatoč teškom financijskom položaju i veliki broj umirovljenika uključiti u akciju.

»Time će još jednom umirovljenici pokazati empatiju i solidarnost prema ukrajinskom narodu osobito imajući na umu stradavanju koja su proživjeli u Domovinskom ratu. Konačno, tako će umirovljenici još jednom poslati snažnu poruku kako su nedjeljivi dio našeg društva, da zaslužuju dostojnu pozornost i da strpljivo iščekuju bolje dan za koje se mi u Hrvatskoj stranci umirovljenika svakodnevno borimo«, poručio je.

Naglasio je kako se u HSU-u nadaju da će umirovljenici, uz Caritas i Hrvatski nogometni savez, pomoći djeci iz Ukrajine da bar malo zaborave ratne strahote i osjete blagodati ljepše strane života.

Voditelj Caritasa Križevačke eparhije Nenad Krajačić kazao je da će u rujnu tjedan dana kod njih u Križevcima boraviti 40-ak djece iz Ukrajine koja su ostala bez jedno ili oba roditelja.

Pozvao je sve koji žele pomoći da se uključe u humanitarnu ovu humanitarnu akciju kako bi ta djeca vidjela da postoji netko tko misli na njih i da nisu napušteni.

Donacije će se iskoristiti za nabavku namirnica i školskog pribora.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni