Human – zagrebački bend koji tjera čovjeka na propitkivanje

Human – zagrebački bend koji tjera čovjeka na propitkivanje

Kusur kao pjesma je pogled na društvo koje zapaža sav paradoks sustava u kojem živi, ali zadovoljno mrvicama ništa ne mijenja i tako generacijama tapka u mjestu

Bend Human snimio je svoj prvijenac nazvan Plan B za dan D kojeg najavljuje pjesma Kusur. Human broji pet članova koji djeluju iz Zagreba od 2013. godine. Ove su godine izbacili su prvi singl Kusur kao najavu albuma Plan B za dan D koji uskoro izlazi jer su članovi benda u završnim pregovorima sa jednom izdavačkom kućom.

Promocija spora za pjesmu Kusur, održana je nedavno, kao i koncert te druženje sa fanovima. Human na albumu prvijencu nije žanrovski ograničen,ali osnova svega je rock muzika.

U svom djelovanju Human pokušava predstaviti težnju u čovjeku za boljim. Human je čovjek iz naroda svjestan korijena tradicije pa zaglavi u kojekakvim situacijama, ali i urbani tip pa pokušava biti aktualan i napraviti odmak.

Kusur kao pjesma je pogled na društvo koje zapaža sav paradoks sustava u kojem živi, ali zadovoljno mrvicama ništa ne mijenja i tako generacijama tapka u mjestu.

Bend Human se na prvijencu bavi svime što opterećuje i veseli današnjeg čovjeka, a to je ljubav, politika, nezaspolenost, ovisnosti, nezainteresiranošću da se nešto promjeni i izostankom nade da će se sve promijeniti.

Glazbeno melodičan i pokretan, lirički jednostavan i zagonetan Human ostavlja prostora da se čovjek poistovjeti i propitkuje.

 

Tekst singla »Kusur«:

KUSUR
Raspadam se na atome mama
Politika je, nije bila dama
Za šaku para ostavila sreću
Pipl mast trast as, neću!

Stari trik da suca možeš kupit
Do kraja svijeta zatvor će poskupit
Iz šešira pobjegao zeko
U zemlji gladnih Zna se, teče med i mlijeko

Snovi zadrže kusur
Kada prodaju misli
Nada pošalje pusu
Al trošim uzalud kisik

Desno lijevo na semaforu biram
Vaše laži naša su lektira
Daj šampanjac sutra ćemo propast
Zar sam stranac, živjela Europa

Kanada čeka
Vukovar moli
Nitko me neće
Vlado daj me zavoli

Snovi zadrže kusur
Kada prodaju misli
Nada pošalje pusu
Al trošim uzalud kisik

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni