HSU: Zašto se Grada Zagreb maćehinski odnosi prema umirovljenicima?

HSU: Zašto se Grada Zagreb maćehinski odnosi prema umirovljenicima?

(Foto: Grad Zagreb)

Iz Hrvatske stranke umirovljenika danas prozvali zagrebačku Gradsku upravu za „maćehinski odnos“ spram umirovljenika. U priopćenju su se osvrnuli i na druga aktualna događanja, među njima i izbor za pjesmu Eurovizije.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

»Okruženi brojnim komunikacijskim kanalima postali smo ovisni o informacijama i praćenju novosti u realnom vremenu. Koliko je to korisno sigurno ima i negativnih konotacija pri čemu možemo izdvojiti ulaženje u privatni život i prostor gledajući reality showove, objave influencera ili jednostavno kretanja medijskih osoba.

Tako smo imali prigodu saznati da se u Zagrebu jedan šesnaestogodišnjak „rušeći predrasude“ šeće s krilima i vilinskim ušima. Paralelu možemo povući s antimuzejima i konceptualnim umjetnicima koji u nedostatku talenta i umjetničkog izražaja promoviraju svoje frustracije i pokušavaju privući pozornost.

Mogli bi u tom kontekstu navesti i primjer Eurosonga koji je postao pozornica dekadencije, kiča i neukusa ili rušenja tabua i tisućugodišnjih civilizacijskih vrijednosti i dosega. Naravno kako će pojedinci reći da tako razmišljajući pokazujemo konzervatizam koji je po njima nazadan, staromodan i zaostao, pa treba biti liberalan i u svemu neograničen.

Opsjednutost ideologijom

S takvim se ocjenama slaže i zagrebački gradonačelnik, no kao politički akteri želimo istaknuti upravo suprotno. Naime aktualna gradska vlast i slučajni gradonačelnik upravo pokazuje dozu zaostalosti, primitivizma i političke nekorektnosti. Najnovija odluka kojom zabranjuje isticanje zastava Hodu za život te ističe da je protiv ove akcije bio i u kampanju potvrđuje našu bojazan da nije gradonačelnik svih građana Zagreba.

Previše opsjednut ideologijom time još jednom pokazuje da nije ništa naučio od demokratskih uzusa već mu je jednoumlje i nametanje istog mišljenja primarni i izgleda jedini cilj i program. Umjesto da pokrene grad Zagreb zadovoljio se postavljanjem žardinjera u Vlaškoj ulici slavodobitno proglasivši tih par kvadrata pješačkom zonom!? No i to nije ono najlošije što smo od njega i njegovih sljedbenika doživjeli posljednjih godinu dana. Po nama odnos prema umirovljenicima na pijedestalu je zanemarivanja i ignorancije gradskih vlasti.

Jedan od najboljih socijalnih programa u državi jednostavno je dezavuirao, a započete projekte izgradnje domova za starije i nemoćne, uvođenje upravnog tijela za umirovljenike ili osnivanje umirovljeničkog servisa potpuno je zaustavio. Uvjereni smo kako su ovo poruke prema najvećem biračkom tijelu toliko snažne i upozoravajuće da ih umirovljenici neće zaboraviti na sljedećim gradskim izborima. Ipak, nama u Hrvatskoj stranci umirovljenika bilo bi draže da se stav prema ovoj obespravljenoj populaciji u gradu Zagrebu promijeni i stoga ovom javnom objavom još jednom aktualne vlastodršce na to upozoravamo«, navodi se u priošćenju HSU-a. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni