HSU traži da se umirovljenicima smanji iznos HRT-ove pristojbe

HSU traži da se umirovljenicima smanji iznos HRT-ove pristojbe

Na 31. Sjednici predsjedništva Hrvatske stranke umirovljenika donesene su dugoročne smjernice političkog djelovanja uobličene u paket programskih ciljeva i aktivnosti koje će biti temelj daljnjeg političkog djelovanja na svim stranačkim razinama. Zaključeno je kako će se intenzivirati suradnja s umirovljeničkim udrugama te kako zajednički istup s drugim umirovljeničkim strankama nema smisla jer »nemaju nikakvu političku težinu«.

S obzirom na najavljeno povećanje HRT-ove pristojbe, Predsjedništvo HSU-a podsjeća javnost kako je jedan od uvjeta zbog kojih je njihov saborski zastupnik Silvano Hrelja podržao većinu u saboru bio uvođenje imovinskog cenzusa za visinu pretplate.

Ponovno ističu kako je nelogično da se visine pretplate obračunava prema visini prosječne plaće s obzirom na to da umirovljenici dobivaju mirovinu. Navode kako tome treba dodati da je prosječna mirovina u Hrvatskoj na razini od 36 % prosječne. Zbog toga smatraju kako da je potpuno nepravedan način obračuna RTV pretplate.

Zbog toga su svoj prijedlog ponovno poslali u nadležno ministarstvo i na uvid predsjedniku Vlade Republike Hrvatske. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni