HSS: Treba nam više bazena, a manje fontana

HSS: Treba nam više bazena, a manje fontana

Europski standardi su jedan zatvoreni olimpijski bazen na 100 000 stanovnika i jedan bazen od 25 metara na 50 000 stanovnika

Ispred glavnog ulaza na bazenski kompleks SRC Svetice HSS Grada Zagreba danas je održao konferenciju za novinare na temu zatvorenih unutarnjih bazena u Zagrebu te, kako ocjenjuju, »općenito mizerne ponude bazenskih kupališta« u našem gradu.

»U ovom trenutku vrućih ljetnih dana, onima koji još nisu ili neće otići na more, gradski bazeni mjesto su osvježenja. Nažalost unutarnji bazeni na Sveticama, Zimskom plivalištu Mladost i Sportskom parku Mladost ovih su dana zatvoreni i nisu dostupni građanima Zagreba. S obzirom na sve veći broj turista koji preko ljeta posjećuju Zagreb i oni su uskraćeni za ljetno osvježenje«, istaknuli su zagrebački HSS-ovci koji smatraju da se tako nešto ne smije ponoviti u budućnosti. Predlažu bolju organizaciju posla u smislu da se kod ugovaranja budućih radova održavanja uvjetuje kreće vrijeme potrebno za remont bazena i to na maksimalno 7-14 dana, kao i da se istovremeno remont izvodi na jednom ili najviše dva unutarnja bazena.

Andrija Damjanović, član odbora GO HSS Zagreb i ravnatelj Ravnateljstva za kvalitetu života GO HSS Zagreb poručuje da žele upozoriti gradonačelnika i javnost na bazenske kapacitete grada. »Naime, grad Zagreb prema zadnjem popisu ima 790 017 stanovnika. Europaki standardi su jedan zatvoreni olimpijski bazen na 100 000 stanovnika te jedan manji zatvoreni bazen od 25 metara na 50 000 stanovnika. Smatramo da bi novi bazeni trebali biti jedan od prioriteta kapitalnih ulaganja, a ne fontane ili zastave«, zaključuje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni