HSLS: Zbog privatnih interesa građani ostaju bez kvartovskih igrališta

HSLS: Zbog privatnih interesa građani ostaju bez kvartovskih igrališta

(Kvartovsko igralište u Mikulićima)

“Najavljuju se bizarni megaprojekti, a nedostaje novaca za redovno održavanje gradskih igrališta”, poručio je garadskio zastupnik Darko Klasić

Velika većina gradskih igrališta prelazi u ruke privatnih lica ili tvrtki i pitanje je koliko će ih dugo još naša djeca i građani moći koristiti, konstatirao je HSLS-ov gradski zastupnik Darko Klasić na današnjoj konferenciji za novinare ispred Vile Pongratz u Mikulićima.

Podsjetio je kako je na 21. sjednici Gradske skupštine inicirano osnivanje društva Sportski objekti ili tzv. Sportskog holdinga u svrhu obnove starih i dotrajalih sportskih objekata za koje Grad nije mogao osigurati financiranje.

Navedeno je da se taj »Sportski holding« osniva kako bi se objekti nakon rekonstrukcije vrati u kompletnu funkciju što će utjecati i na poboljšanje zdravstvene i fizičke kondicije građana te ublažavanje njihovih zdravstvenih tegoba.

No Klasić kaže kako HSLS ne vidi drugi smisao osnivanja takve ustanove, osim u jednu svrhu – omogućavanje novih zaduženja Grada Zagreba.

Naime, mjesec dana nakon odluke o osnivanju društva Sportski objekti gradonačelnik Milan Bandić donosi odluku o raspisivanju javnog natječaja za davanje u zakup na vrijeme od 5 (pet) godina SRC „Gornji Stenjevec“, SRC Medvedgrad i Dvoranu „Medulićeva“. Kako kaže, riječ je o jedinim sportskim građevinama u kojima se građani mogu baviti sportom u svom kvartu.

»Danas kada gradonačelnik Milan Bandić smatra da je posjedovanje auta luksuz koji Zagrepčani moraju platiti, očigledno nam gradonačelnik i raspisivanjem koncesija za kvartovske sportske građevine daje do znanja da je i sport luksuz koji moramo platiti«, rekao je HSLS-ov gradski zastupnik koji se pita što se još treba dati u koncesiju da bi se poboljšala financijska slika grada?

»Drugi gradovi svakodnevno smanjuju prireze i poboljšavaju komunalnu uslugu građanima, dok se građani Zagreba sve više suočavaju sa novim troškovima i evidentnim padom kvalitete komunalnih usluga. Istovremeno Gradska uprava najavljuje sve bizarnije megaprojekte za koja više nema financijskih sredstava«, ustvrdio je Klasić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni