HSLS zatražio ostavku Rajka Ostojića

Ne možete ostaviti ministarstvo četiri mjeseca u izbornoj kampanji da ne funkcionira, a ne možete to priuštiti ni građanima grada Zagreba, izjavio je čelnik HSLS-a Darinko Kosor

Kandidatura SDP-ova ministra zdravlja Rajka Ostojića za zagrebačkoga gradonačelnika izazvala je pred novu godinu dosta reakcija. Ostojiću se zamjera što ostaje ministar zdravlja dok se istodobno kandidira za gradonačelnika Zagreba. Ministar Ostojić pak odgovara da je to sasvim uobičajena praksa u Europi, ali i kod nas.

Podsjetimo, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor pozvao je Ostojića da podnese ostavku na mjesto ministra. U HSLS-u, naime smatraju da je službena kandidatura Rajka Ostojića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba pokušaj prenošenja neuspješne državne politike na grad Zagreb.

„Ostati i sjediti na dvije stolice i reći: ‘Ako ne prođem za gradonačelnika, bit ću ministar’, to je nemoralno. Ne možete biti dobar ministar ako ste izborni gubitnik, ne možete ostaviti ministarstvo četiri mjeseca u izbornoj kampanji da ne funkcionira, a ne možete to priuštiti ni građanima grada Zagreba“, izjavio je  Kosor.

„Nema sjedenja na dvije stolice. Ja neću smatrati da je njegova knadidatura ozbiljna, kao i većina građana grada Zagreba dok ne podnese ostavku. Jer ako ne podnese ostavku to znači da i sam ne vjeruje u svoj rezultat na izborima“, poručio je Kosor.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, također je ukazao na moralnu komponentu ovakve situacije. „Ministar ne bi trebao iz moralnih ili bilo kojih drugih razloga biti kandidat za gradonačelnika, jer će on svoju funkciju ministra koristiti u promidžbene svrhe“, ističe Mikulić.

Sam Ostojić pak odgovara kako da neće dati ostavku, podsjetivši pri tom na slučaj Marine Matulović Dropulić. „Nije neuobičajeno, nije čudno i nije presedan da aktualni ministar bilo koje Vlade bude kandidat za gradonačelnika. U krajnjem slučaju tadašnja ministrica HDZ-a je dva puta bila kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba“, poručio je Ostojić.  (hrt/zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni