HSLS traži pojačanje javnog gradskog prijevoza uoči Sisveta

HSLS traži pojačanje javnog gradskog prijevoza uoči Sisveta

(Darko Klasić / Foto: Boris Jagačić)

Zagrebački HSLS u ponedjeljak je zatražio da se linije ZET-a u povodu blagdana Svih svetih pojačaju tijekom pet dana, a ne samo tijekom jednog kao do sada kako bi se raspodijelio protok građana u vozilima javnog gradskog prijevoza.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić u otvorenom pismu gradonačelniku Milanu Bandiću i zagrebačkom Stožeru civilne zaštite ustvrdio je da je javni gradski prijevoz jedna je od najkritičnijih točki mogućeg širenja virusa covida-19.

Zatražio je također da se uvede online nastava za učenike gradskih srednjih škola jer se svakodnevno oko 40.000 učenika i studenata koristi javnim prijevozom, čime znatno utječu na stvaranje gužvi, a zbog blagog razvoja simptoma bolesti mogu znatno pridonijeti širenju virusa.

Zahtijeva da Grad odmah provede nabavu i kontinuiranu distribuciju odgovarajuće količine medicinski sigurnih zaštitnih maski za sve djelatnike u javnom prijevozu, zaposlenike škola i vrtića te javnih službi, kao i da Zagrebački holding i njegove podružnice prilagode pružanje svojih usluga novim uvjetima pandemije, bez smanjenja kvalitete usluge za građane.

HSLS-ovci smatraju i da zagrebačkim obrtima i tvrtkama treba smanjiti gradski porez i namete te cijene zakupa zakupa gradskih prostora i javnih površina, ne bi li im se pomoglo u ovim teškim vremenima.

Klasić je ustvrdio da je Gradska uprava novi val epidemije dočekala nespremna, što se, kako tvrdi, može iščitati iz podatka da je Zagreb pri vrhu ljestvice europskih gradova po dnevnom postotku zaraženih građana u odnosu na broj stanovnika. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni