HSLS traži da se Zakonom o obnovi Zagreba zaustave špekulanti i profiteri

HSLS traži da se Zakonom o obnovi Zagreba zaustave špekulanti i profiteri

(Ilustracija)

Zagrebački HSLS predlaže da se u Zakon o obnovi grada Zagreba uvrsti odredba koja će onemogućiti špekulantske i profiterske aktivnosti na području pogođenom potresom.

V. d. predsjednika zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić pojašnjava kako su se na to odlučili s obzirom na sve više špekulantskih aktivnosti povezanih s poslovanjem nekretninama na području Grada Zagreba nad kojim su resorne institucije izgubile nadzor, dok se posljedice potresa saniraju samoorganiziranjem građana.

Zbog sve učestalije pojave tkz. pojedinih nekretinskih poduzetnika koji nastoje iskoristiti tešku situaciju oštećenih građana te doći u posjed vrijednih nekretnina i prostora u centru grada, HSLS Grada Zagreba predlaže Vladi Republike Hrvatske da se u Zakon o obnovi grada Zagreba uvrsti sljedeća odredba kojom će se smanjiti mogućnost špekulantskog profiterstva:

• Vlasnici koji su stekli vlasništvo nad nekretninama na području Grada Zagreba nakon potresa 22. 3. 2020. nemaju pravo na poticaje i pomoć predviđene Zakonom o obnovi Grada Zagreba. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni