HSLS: Širenje biciklističkih staza i pješačkih zona dovelo je do nesnosnih prometnih gužvi

HSLS: Širenje biciklističkih staza i pješačkih zona dovelo je do nesnosnih prometnih gužvi

 (Foto: GO HSLS)

Vodstvo zagrebačkog HSLS-a danas je poručilo kako prometna situacija u hrvatskoj prijestolnici nikad nije bila teža, a širenje biciklističkih staza i pješačkih zona dodatno je pogoršalo situaciju.

»U Zagrebu živim cijeli život, ali posljednjih nekoliko mjeseci prvi put imam osjećaj da prometna situacija narušava kvalitetu našeg života u gradu«, kazao je čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić.

»Najprije pješačkom zonom u Staroj Vlaškoj, koja uzrokuje prometni kolaps i prometnu noćnu moru stanovnicima Podsljemena te Gornjeg grada i Medveščaka, potom prometnim „čepovima“ zbog biciklističke staze na prilazu Gjure Deželića pa sveopćom blokadom prometa na početku školske godine zbog kašnjenja ljetnih radova te najnovijim proširenjem pješačke zone, koje je od ulice Gjure Deželića napravilo prometno slijepo crijevo, gradska uprava je svojom politikom uspjela stvoriti opći prometni kolaps u Zagrebu«, ustvrdio je.

Podsjetio je i na snimku koju je objavio Nacional i neki drugi mediji, a na kojoj koordinator vijećnika stranke Možemo predlaže da se stopira rješavanje prometnih problema kako bi se građane natjeralo da više koriste javni prijevoz i bicikle umjesto automobila…

»Očigledno su ideolozi stranke Možemo predugo uživali u blagodatima životarenja u okrilju nevladinog sektora. No zaboravljaju da Zagrepčani nisu pokusni kunići i da je osnovni zadatak gradske uprave upravljanje gradskim resursima na najbolji mogući način u svrhu dobrobiti svih građana«, rekao je Klasić.

Traži se spas za Cibonu

Na konferenciji za medije HSLS-ovci su poručili kako Grad mora spriječiti gašenje Košarkaškog kluba Cibona, koji je sportski simbol Zagreba.

Gradski zastupnik Kristijan Jelić upozorio je da će sukladno Stečajnom zakonu, FINA ovih dana pokrenuti stečajni postupak Cibone nakon što je račun neprekidno blokiran 120 dana.

»Jedini spas za našu Cibonu dvostrukog prvaka Europe, osvajača ABA lige i najtrofejnijeg košarkaškog kluba u hrvatskoj je preoblikovanje u sportsko dioničko društvo koja bi omogućila dokapitalizaciju unosom svježeg kapitala. Klub je već započeo izradu elaborata i proces preoblikovanja čija svrha je osigurati sredstva za podmirivanje tekućih troškova poslovanja, kao i sredstva za servisiranje dugova iz prošlosti dokapitalizacijom KK Cibona«, kazao je Jelić.

HSLS-ovci apeliraju na Grad i gradonačelnika Tomislav Tomaševića da spriječi gašenje Cibone dokapitalizacijom, odnosno pretvaranjem potraživanja u kapital, ali i financijskom “injekcijom” koja bi klubu omogućila da lakše provede planiranu pretvorbu.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni