HSLS: Rebalans gradskog proračuna uopće ne prati potrebe građana

HSLS: Rebalans gradskog proračuna uopće ne prati potrebe građana

HSLS-ovi gradski zastupnici su na današnjoj konferenciji za medije u Staroj gradskoj vijećnici zaključili kako najavljeni rebalans gradskog proračuna pokazuje »izostanak racionalne financijske politike gradonačelnika i Gradske uprave«.

Rebalans proračuna je najvažnija točka predstojeće sjednice Gradske skupštine, a Gradski zastupnici Darko Klasić i Vladimir Andrić tvrde kako rebalans samo pokazuje da gradonačelnik ni Gradske uprava ne prepoznaju prioritete građana Zagreba. Napominju kako su u rebalansu očekivali interventne mjere usmjerene ka ublažavanju posljedica potresa i Covid-19 pandemije.

»No umjesto potrebitog rebalansa proračuna koji prati aktualno stanje u gradu i državi gdje se očekuje pad BDP-a od minimalno 9 %, kao i potrebe značajnih investicija u obnovi grada Zagreba, predložene su kozmetičke korekcije proračuna od 2 % kojima gradonačelnik dodatno usmjerava proračunska sredstva u dosadašnje preplaćene investicije«, ističu HSLS-ovci navodeći uvećanja za sufinanciranje pročistača otpadnih voda za 129 milijuna kuna, ZET-a (22,5 milijuna), žičare (6,5 milijuna) i rotora 64 miljuna). Ukupno se radio o 222 milijuna kuna.

Govoreći o prodaji poslovnog udjela u trgovačkom društvu APIS IT d.o.o. HSLS-ovci smatraju da će Zagreb dobiti samo kratkotrajnu financijsku injekciju te upozoravaju da se tu radi i o prijetnji nacionalnoj sigurnosti ako udio ne otkupi Republika Hrvatska.

Trgovačko društvo APIS IT d.o.o. posluje sa godišnjom dobiti od 14 milijuna kuna, a obaveze Grada Zagreba za informatičke usluge prema APIS-u godišnje iznose cca. 11 milijuna kuna. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni